Prof. univ. dr. Constantin Catargiu inaugurează expoziția personală de grafică, „Ferestre -Amprentări”, la Galeria „Helios” din Timișoara, joi, 5 octombrie. Distinsului creator, dr. Constantin Catargiu, i s-a oferit oportunitate de a expune la Galeria „Helios”, datorită faptului că, un juriu de specialitate i-a decernat, în unanimitate, Marele Premiu al Salonului Anual al Artelor Vizuale (ediția 86, decembrie 2016), „Primus Inter Pares”, pentru ansamblul compus din două lucrări, intitulat „Fereastră la Iacobeni”.

Maestrul Constantin Catargiu este cunoscut și apreciat pentru creațiile grafice, este vicepreședinte al filialei Timișoara a Uniunii Artiștilor Plastici din România, curatorul Bienalei Internaționale de Gravură „Graphium”. Reputatul artist plastic, dr. Constantin Catargiu, este profund preocupat de tema „Ferestrei”, iar preocupările domniei sale nu au rămas fără ecou în lumea artei, când, în anul 2006, la Editura „Excelsior Art” din Timișoara, a publicat volumul intitulat, „Fereastra ca o carte”. 

Expoziţia de grafică, „Ferestre - Amprentări”, ce va fi deschisă la Galeria „Helios”, se poate vizita în zilele de luni-vineri, între orele 8-20, sâmbăta între 10-18, până în 18 octombrie 2017. (C.S.)