Nici nu s-au terminat bine Zilele Culturii Maghiare din Timișoara (care trebuie să o spunem, la fel ca și anul trecut au fost organizate fără cusur) și, iată, un nou eveniment dedicat comunității maghiare (și nu numai) este organizat la Timișoara.

Asociația Filmtett din Cluj-Napoca și Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara organizează a 17-a ediție a Zilelor Filmului Maghiar, care se va desfășura în 2-3 octombrie 2017 în Sala Studio a teatrului. Subtitrarea filmelor va fi în română sau engleză, iar intrarea este liberă.

 

Prima ediţie a festivalului Filmtettfeszt a fost organizată în Cluj-Napoca în anul 2001 cu scopul de a prezenta filme de artă produse recent în Ungaria, premiate la diferite festivaluri internaţionale, dar care nu au intrat în distribuţie cinematografică în România. În acelaşi timp, organizatorii au dorit să asigure un prilej de prezentare cineaştilor maghiari din România. La ediţia din 2016 s-au organizat proiecţii simultane în 12 oraşe, iar o selecție a filmelor proiectate în festival va fi prezentată și în Timișoara, sub titulatura Zilele Filmului Maghiar.

Mai multe informații sunt disponibile pe: www.filmtettfeszt.ro  și www.zilelefilmuluimaghiar.ro

Delia GRIGORE

 

Programul festivalului

 

Luni, 2 octombrie

17:30 Filmele Taberei de creație Filmtett workshop, ediția 16, subtitrare în română: Bertóti Attila, Vezsenyi Tamás: Semnal 2017; Besenyei Kata: Medicul tatălui meu nu practică; Csont Zsombor: Frici de tată; Dobi Ferenc: Zăpăcitor; Zeleny Ákos: Icar; Lokodi Melinda: Fifi; Németh Imre Zoltán: Paradise Park; Vácz Péter: Fața de pernă; Kántor Zsolt: Prometeu, chițcanul; Szucher Ágnes: Știi de ce mi-e teamă?; Benedek Szabolcs: Your Face trough the Screen.

19:00 Film documentar, subtitrare în română: Kanzoli Wanted, regia Tóth Ridovics Máté, Gálovits Zoltán, 2017.

21:00 Lungmetraj, subtitrare în română: Cetățeanul, regia Vranik Roland, 2017.

 

Marți, 3 octombrie

17:30 Film documentar, subtitrare în engleză: Ce e cu circul ăsta?, regia Halász Glória, 2017.

19:00 Lungmetraj, subtitrare în română: Puțul, regia Gigor Attila, 2016. 

21:00 Lungmetraj, subtitrare în română: Cu inima curată, regia Vranik Roland, 2017.