Tabăra de Creaţie Artistică de la Băile Călacea este inițiată și organizată de Filiala Timişoara a Uniunii Artiștilor Plastici din România, cu sprijinul Consiliul Judeţean Timiş. La ediția din această vară a taberei au fost invitaţi, pentru a lucra împreună timp de 10 zile, artişti plastici profesionişti din oraşul de pe Bega: Maria Acatrinei, Victor Acatrinei, Rodica Banciu Regep, Petru Galiş, Emil Grama, Ioan Iovan, Lucia Moise, Ecaterina Neagu, Sorin Nicodim, Ilinca Rogojinaru, Ecaterina Schiwago, Pavel Torony şi Mihai Vornicu. Coordonatorul taberei este pictorul Victor Acatrinei, iar tema propusă de către organizatori este „Peisajul de câmpie”.

Printre artiştii plastici profesionişti, membri ai Filialei Timişoara a U.A.P., se regăsesc deopotrivă creatori de frumos consacraţi, reprezentanţi de frunte ai generaţiei de mijloc, precum şi tineri talentaţi, care şi-au confirmat calităţile şi capacităţile creatoare în expoziţii de grup şi colective reprezentative. Se vor organiza discuţii, dezbateri, schimburi de experienţă, precum şi vizite şi excursii documentare la Hodoni, Satchinez, Variaş, Sânnicolau Mare, Teremia etc. Se va redacta şi tipări un catalog ilustrat.

Tabăra de creație artistică de la Băile Călacea a început luni, 7 august, organizatorii transmițând următoarele, cu privire la aceasta: „rezultate pozitive, promiţătoare ale ediţiilor precedente desfăşurate în verile anilor 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 şi respectiv ale anilor 2012, 2013, 2015, 2016 ale rodnicelor lucrări în cadrul Tabărei de creaţie artistică de la Băile Călacea, ne îndreptăţesc să sperăm că şi ediţia din vara anului 2017 se va bucura de  succes şi va rezulta  o «recoltă artistică» îmbelşugată”.

Lucrările realizate în tabără vor fi întrunite şi prezentate publicului într-o expoziţie organizată la închiderea lucrărilor taberei, 17 august a.c. la Băile Călacea, expoziția urmând să fie prezentată în luna februarie 2018 şi pe simezele Galeriei de Artă „Helios” din Timişoara.

Cornel Seracin