Caravana Filmelor TIFF revine în această vară, pentru a opta ediție, cu un program de filme noi, premiate, proiectate în aer liber pentru publicul din peste 15 orașe.

Caravana va poposi la Timișoara în intervalul 31 august – 5 septembrie.

Spectatorilor li se pregătesc comedii, drame, thrillere animații, filme premiate în marile festivaluri și succese de casă.

Intrarea publicului în Grădina de vară „Capitol” este liberă, iar filmele sunt programate să ruleze începând cu ora 21:45.

 

Filmele Caravanei TIFF

 

„Gloria”/„Glory” (r. Kristina Grozeva, Petar Valchanov), recompensat cu Mențiunea specială a Juriului la TIFF, spune povestea unui bărbat care găsește milioane de leva pe șine, le predă statului și se trezește că obține în schimb un ceas stricat.

„Dalida” (r. Lisa Azuelos), drama biografică bazată pe viaţa legendarei cântăreţe.

„Nebune de fericire”/„La pazza gioia” (r. Paolo Virzì), un film exuberant adus de la Cannes despre prietenia plină de surprize dintre două femei care se cunosc într-o clinică de psihiatrie.

„Dumnezeu să ne ierte”/„Que Dios nos perdone” (r. Rodrigo Sorogoyen), un thriller captivant plasat în Madrid, multi-premiat în ultimul an.

Comedia „Complet străini”/„Perfetti sconosciuti” (r. Paolo Genovese), despre un grup de prieteni care decid să-și lase la iveală secretele ascunse în telefoanele mobile, cu efecte dintre cele mai neașteptate.

Un film puternic, „(M)ucenicul” (r. Kirill Serebrennikov) este drama unui adolescent din Rusia care-și confruntă apropiații folosind Biblia ca armă.

„Povestea iubirii”, noul film al lui Radu Mihăileanu, parțial filmat în România, cu vedete ca Derek Jacobi, Gemma Arterton, Sophie Nelisse și Eliot Gould în distribuție.

„Planeta Petrila” (r. Andrei Dăscălescu), distins cu Premiul Publicului pentru film românesc la TIFF.

„Ultimul căldărar”, regizat de fotograful Cosmin Bumbuț și Elena Stancu și recompensat cu Premiul pentru debut la TIFF.

„Varză, cartofi și alți demoni” (r. Șerban Georgescu), un documentar despre situația tragi-comică a agriculturii românești,

Publicul va avea ocazia să vadă și filmele „La drum cu tata” (r. Anca Miruna Lăzărescu), „Vara s-a sfârșit” (r. Radu Potcoavă), comediile „Afacerea Est” (r. Igor Cobileanski) și „Două lozuri” (r. Paul Negoescu) sau thriller-ul „Câini” (r. Bogdan Mirică).

A. BORBELY