Asociația Culturală România - Korea, împreună cu Consulatul onorific al Coreei de Sud în Timișoara, organizează luni, 10 iulie, ora 19, în sala Colegiului Național de Artă „Ion Vidu” din Timișoara recitalul artistului corean Liu Hyun Seong acompaniat la pian de Hwang Jung Ah. 

Liu Hyun Seoung este bass bariton, a absolvit Universitatea Yonsey din Seul, departamentul canto. A continuat apoi la  Conservatorul de Muzică „G. Rossini” din Pesaro, Italia. A urmat de asemenea cursurile Academiei de muzica Osimo și Hochsch'le Musik în  Stuttgart, Germania. A obținut premiul I la concursul „Mario Del Monaco“, premiul 3 la concursul „Viotti“, și premiul 2 la concursul „Re Manfredi“. Are o lungă și strălucită carieră, împletind cu succes aparițiile pe scenele marilor teatre din  Roma, Tokyio, Nagoya, Seul etc cu roluri de renume în opere precum Aida (Amonastro), Carmen (Escamilo), Lucia di Lammermoor (Enrico), Cavalleria Rusticana (Alfio), La Bohème (Marcello), Tosca (Scarpia), Pagliacci (Tonio), Simfonia nr. 9 din L. V. Beethoven, Mesia (G.F. Haendel) Schotfung (Raphael) J. Hyedn etc. În paralel susține numeroase recitaluri și apariții în emisiuni muzicale la televiziunile din Korea de Sud (KBS, MBC), fiind și profesor de canto la Universitatea „SangMyung“ din Seul. Pianistul Hwang Jung Ah a studiat pianul  la Universitatea Yonsei din Seul și a obținut diploma de master la Universitatea Sungshin și la Academia Regală de Muzică din Londra. Hwang Jung Ah a primit premiul maiorului Van-Sommeren Godfery la RAM.

În prezent predă la colegiile de muzică din Seul și se implică activ în ansambluri, acompaniamente muzicale, diverse traininguri pentru operă. (D.G.)