Grupul „Noima” (compus din pictorii Ciprian Bodea, Cosmin Frunteș, Dan Gherman, Andrei Rosetti și Sorin Scurtulescu) este invitat în acest an de către amfitrionii Elisabeth și Hartwig Ochsenfeld la Arthouse Wolfsberg Gărâna.

După cele șapte ediții ale simpozionului internațional de artă vizuală și literatură desfășurate în luna iulie în preajma cunoscutului festival de Jazz de la Gărâna, la rezidența de artă Wolfsberg Gărâna, nr. 154, în acest an, pe 8 iulie, între orele 11-17, se va deschide expoziția de pictură intitulată „Grădina din ochii mei”, Grupul „Noima” și Elisabeth Ochsenfeld. În cadrul acestui eveniment, începând de la ora 15, Vlad A. Colar va susține un recital de flaut solo.

Gărâna, după numele german Wolfsberg, adică Muntele lupului este un sat înfiinţat de coloniştii germani, numiţi pemi, veniţi din Boemia (de pe teritoriul Cehiei de astăzi) pe la 1800. 

Fundaţia Arthouse Wolfsberg din Gărâna este o casă a artelor, creată de Elisabeth și Hartwig Ochsenfeld, care găzduieşte rezidenţe artistice cu participare internaţională îmbinând artele vizuale, literatura şi muzica.

Grupul „Noima”, fondat în anul 2003, a susținut până în prezent peste 28 de expoziții în România, Austria, Germania, Belgia. Din anul 2015 este reprezentat de galeria vieneză „12-14 Contemporary”. 

A. BORBELY