Sărbătoarea naşterii Sf. Ioan Botezătorul, sărbătoare cunoscută şi sub denumirea Sânzienele (Drăgaica în denumirea populară), a fost marcată la Muzeul de Artă din Timişoara, printr-un concert de pian la patru mâini, susţinut de „Duo Mihăilescu".
Manuela Iana-Mihăilescu şi Dragoş Mihăilescu alcătuiesc un duo pianistic care posedă un bogat repertoriu dedicat ansamblului de pian la patru mâini sau de două piane. Din toamna anului 2011, „Duo Mihăilescu” este formaţie camerală oficială a Filarmonicii „Banatul” din Timişoara.
Duo Mihăilescu au susţinut concerte în săli din Germania, Franţa, Austria, Italia, Elveţia, Spania, Suedia, Serbia, Ungaria, Grecia şi Norvegia.
Trei C.D. au fost înregistrate până acum de formaţia camerală: un C.D. cu piese pentru pian la patru mâini, cu muzică din compoziţiile lui Fr. Schubert şi J. Brahms (Videoton, 1998), un C.D. apărut în 2006 şi intitulat „Dansuri”, cu piese de R. Schumann, J. Brahms, A. Dvořák şi C.D.-ul intitulat „Duo Mihăilescu”, apărut în anul 2008 cu piese din compoziţiile lui Schubert, Brahms, Rahmaninov.
În anul 2006, Duo Mihăilescu au realizat integrala pieselor pentru patru mâini şi două piane de W.A. Morzart, interprtate în recitaluri în România, Suedia şi Spania.
Duo Mihăilescu abordează cu brio repertoriul pentru două piane şi orchestră, susţinând concerte cu orchestra ale filarmonicilor din România. În septembrie 2013 au participat în cadrul Festivalului Internaţional „Geroge Enescu” cu un concert la Filarmonica „Banatul” din Timişoara.
În cadrul Festivalului Americano-Român din 2009, pianiştii au interpretat împreună cu orchestra Filarmonicii „Banatul”, Concertul pentru două piane de F. Poulenc sub bagheta dirijoarei Emily Freeman Brown (U.S.A.).
„Duo Mihăilescu” a fost invitat la Festivalul „Klavierwoche” din Heidelberg (Germania), la Festivalul „Pianorama” din Florenţa (Italia), la Centrul Cultural Român din Szeged (Ungaria), la Festivalul „Cohilia” din Limni (Grecia), la Festivalul „Neckar Musikfestival” (Germania), la Festivalul „Brianza Classica” şi la Festivalul „Autonno musicale” - Caserta (Italia).
În concertul susţinut în Sala Baroc a Muzeului de Artă din Timişoara, cu ocazia sărbătoririi naşterii Sf. Ioan Botezătorul (24 iunie), „Duo Mihăilescu” a interpretat, Scene de bal Op. 109, de R. Schumann, Valsuri Op. 39, de J. Brahms, Variaţiuni în Re major pe o temă de Moor B.12a, de Fr. Chopin şi, în încheiere, Două marşuri caracteristice Op. 121, de Fr. Schubert. În concert, vestimentaţia pianistei Manuela Iana-Mihăilescu a fost asigurată de Andreea Caradjov (designer vestimentar).


Cornel Seracin