Startul celei de-a doua ediţii a concursului de proză „Timişoara peste 100 de ani” a fost dat în primăvara acestui an, fiind organizat de „Helion” S.F. Club şi Casa de Cultură a Municipiului Timişoara. Lucrările pentru concurs se depun până la 15 septembrie și trebuie să respecte câteva reguli legate de semnele tipografice.
Astfel, pentru Secțiunea „Idei”, numărul de semne tipografice, maxim, este de 15.000. Secțiunea „Idei” este o secțiune mai ușoară, din această cauză premiile fiind mai mici (premiul 1- 500 lei, al doilea - 300 lei). La această secţiune, candidaţii pot avea puține idei, dar trebuie să şi le argumenteze vis-à-vis de cum va fi Timișoara peste 100 de ani, neavând nevoie de strategii narative, dar e nevoie să scrie corect gramatical.
La cea de-a doua secţiune, „Scenarii”, premiul întâi -1.000 lei, premiul doi - 700 lei, iar  semnele tipografice trebuie să fie de minim 20.000.
La Secțiunea „Ficțiune” (povestiri, nuvele), premiul întâi - 1.000 lei, premiul doi - 800 lei, premiul trei - 700 lei. La această secţiune semnele tipografice trebuie să fie de maxim 60.000.
La cea de-a doua ediţie a concursului „Timişoara peste 100 de ani”, pot participa toți cetățenii din județul Timiș și din Timișoara care au împlinit 15 ani în ultima zi de concurs, adică până la 15 septembrie 2017.
Lucrările pentru concurs pot fi trimise pe adresa redacţiei „Helion”, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până în 15 septembrie 2017. Jurizarea va avea loc în perioada 15 septembrie -15 octombrie 2017.
Premiile totale ajung la 5.500 de lei. Lucrările premiate vor fi prezentate la una din ședințele Consiliului Local, așa cum a fost și la prima ediție. Premierea se va face la una dintre ședințele Consiliului Local Timișoara, din sfârșitul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie, în funcție de juriu, cum poate să parcurgă toate lucrările.


Cornel Seracin