Nu mai este mult, așteptarea a luat sfârșit. Weekendul acesta (1-3 iunie) avem, la Muzeul Satului, Revolution - festival open air, de muzică și artă, ajuns la a treia ediție. Și o ediție altfel, în primul rând pentru că va fi non-stop. Evenimentul are o mare deschidere către dezvoltarea culturală, dialogul cultural, talente, organizații tinere, voluntari, concentrându-se în același timp asupra sustenabilității culturii și a patrimoniului natural. Revolution dorește să aducă împreună oamenii, unindu-i prin muzică și artă, fiind pregătit să-i aibă alături pe toți cei care sunt deschiși, să trăiască o experiență unică. Această platformă creativă descoperă și ajută noi talente, aducându-i laolaltă cu artiști consacrați. Astfel, apar oportunități pentru crearea de noi evenimente și proiecte în regiune. În cele trei zile de festival, Muzeul Satului Bănățean, gazda festivalului, va trece printr-o transformare revoluționară, fiind punctul de întâlnire pentru artiști și tineri talentați, uniți de dragostea lor pentru muzica de calitate și dorința de a schimba și de a îmbunătăți viața culturală a orașului.

Ce vom avea anul acesta la Revolution? Multe și bune, pentru toate gusturile. După scene, lucrurile stau așa:

MUSIC GURU

Music Guru este scena principală a festivalului, peste care pun stăpânire unii dintre cei mai tari artiști ai momentului. Aceasta este inima Revolution, ca atare programul este unul selectat cu foarte multă atenție. Artiști locali, regionali, dar și staruri de calibru internațional din industria muzicală. De neratat: Rudimental DJ Set, DeltΔ HeΔvy, Dubioza Kolektiv, LTJ Bukem, Alternosfera, Eluveitie, Gojira + Planet H, Macanache și The Putreds, Șuie Paparude, All Friends Band, BAB, DJ K-LU și legendele punk  GBH!

ELECTRIC APEX

Locul perfect pentru cei care sunt îndrăgostiți de beat-urile puternice este Electric Apex Stage! Aici își vor face veacul cei mai populari DJ, care garantat vor aduce cu ei ritmuri și sound-uri amețitoare. Pregătiți-vă pentru că o să fie show, un show pe care o să-l țineți minte pentru totdeauna, cu Dubfire, Lee Burridge, ABC, Arapu, Mahony, Mihigh, Premiesku Live, Priku, VLF.

XTREME MUSIC

La Xtreme Music Stage vor fi o mulțime de trupe noi, atât din țară, cât și de peste hotare. Riff-uri explozive, atitudine și zeci de trupe alternative rock, hard, heavy metal, punk și nu numai. Este o scenă extremă pentru oameni extremi. De văzut: Bleed Someone Dry, Consecration, Godsleep, Infected Rain, Last Hope, Dead Joker, Exploding Metal Syndrome, Goath, Tenebres, Angerseed, Archeonic, Awwo, The Different Class, Fantazia, The Father of Serpents, First Flame, Guerillas, Koneskin, Monokrom, Nest Of Plagues, Quasarborn, Void Inn.

ALTE SCENE

ZION LOVE: una dintre cele mai iubite și respectate scene ale Exit Festival, Zion Love, este ca acasă și la Revolution. Farmecul Zion Love răsare atunci când soarele apune, cu hip hop, r’n’b și dancehall, iar apoi drum and bass-ul și dub-ul preiau frâiele, totul pentru ca tu să ai cea mai pozitivă energie pe durata festivalului.

GAIA TRANCE: când noaptea se așterne peste minunatul peisaj de la Muzeul Satului Bănățean începe nebunia la Gaia Trance Stage. Acesta este locul unde muzica electronică pune stăpânire peste cei care respiră beat-uri excelente. Se promite noapte lungă.

LUNATICA: Continetal Drifts, powerhouse-ul din spatele Glastonbury Shangri-La Hell Stage și Bestival Club Dada, și-a unit forțele cu Revolution Festival pentru a aduce LUNATICA: Orașul Revoluționar – municipalitatea nebuniei, circului și a muzicii. Ziua e pentru show-uri și workshop-uri, iar noaptea pentru dezmăț. Alătură-te comitetului revoluționar și ajută la construirea unui viitor nou și radical.

CUBALKAN: sufletul și inima Cubei vin la Timișoara! Ritmul latino hot și plin de energie este menit să prindă și să nu mai dea drumul. Nu te speria dacă dintr-o dată te simți plin de viață sau mai aproape de cei din jur, atunci când trăiești în pas de dans.

PERFORMING ARTS: este locul pentru reprezentații teatrale, artiști conceptuali și idei fresh. Scenele vor explora rădăcinile artelor, scoțând la lumină instalații, expoziții și nu numai. Totul în încercarea de a ne face mai uniți.

Nu uitați: 1-3 iunie, Muzeul Satului Bănățean. Bilete: 99 de lei (deocamdată). Camping pass: 29,99 lei. Ne vedem acolo.

Flavius BONCEA