Expoziția „Forme și culori de bază. Spațiu, Ritm, Lumină”, realizată de maestrul Ingo Glass, a fost vernisată la Muzeul de Artă din Timișoara, în prezența artistului, dar și a personalităților locale, președintele Ordinului Arhitecților din România, filiala Timiș, prof. univ. dr. Vlad Gaivoronski, consulul Republicii Federale Germania la Timișoara, Rolf Mahrun, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Timișoara, filologul și criticul de artă Szekernyés János, scriitorul și jurnalistul Ion Marin-Almăjan, pictorul Viorel Toma, muzicianul Ioan Fernbach, președintele Forumului Democrat al Germanilor din Timișoara, dr. Andrei Kiss  etc. 

Expoziția a sosit la Muzeul de Artă, de la Lugoj, aici fiind deschisă, timp de 15 zile, din 23 aprilie, în „Casa Brediceanu”. Expoziția artistului Ingo Glass a fost prima deschisă în Casa-Muzeu a familiei Brediceanu de la amenajarea sa pentru public. Cu ocazia vernisajul expoziției de la Lugoj, maestrului Ingo Glass i-a fost oferită Cheia Oraşului, distincţie aprobată de Consiliul Local Municipal Lugoj.

La vernisajul expoziției ce a fost deschisă miercuri, 17 mai, la Muzeul de Artă din Timișoara, directorul instituției, prof. univ. dr. Victor Neumann, a rostit următoarele despre opera artistului Ingo Glass: „Arta lui e o artă conceptuală în care sensibilitatea e însoțită de multiple raționamente și mesaje. De aici și sensul reformator și revoluțonar. Revoluționar pentru că l-a apreciat mult pe Brâncuși, pentru că Brâncuși nu este depășit în secolul XX și la începutul secolului XXI și vrea să construiască mai departe de Brâncuși, vrea să meargă dincolo de arta creată de Brâncuși. Deci, de aici sensul revoluționar, un sens în care Ingo Glass încearcă să reașeze omul și lucrurile în spațiu. (...) Sculpturile metalice semnate de Ingo Glass trimit la inconfundabilul proiect al modernității pe care se construiește Europa Unită. Lucrările de acest fel create în anii ʼ80 ai secolului trecut, indică modul în care putem vizualiza relația local-european și local-universal. Ele probează autenticitatea gândirii și simțirii artistului. Artistul vede cu ochii minții pânza de fond unind Estul și Vestul, (...), ceea ce se transformă într-un mesaj forte al operei sale”.

În cuvântul domniei sale, maestrul Ingo Glass a mulțumit, în primul-rând directorului Muzeului de Artă pentru deschiderea expoziției, dar și publicului prezent la momentul vernisajului în Sala Baroc a Muzeului.

Cu ocazia acestei expoziții, Muzeul de Artă și Consiliul Județean Timiș au editat un catalog ce prezintă o parte din ultimele creații ale lui Ingo Glass, în paginile sale aflându-se și câteva texte ce se referă la opera artistului, texte semnate de prof. V. Neumann, A. Chiriac (director al Complexului Muzeal al Țării Crișurilor din Oradea) și prof. E. Gomringer. Fotografiile din album au fost realizate de Ingmar, Ursula, Krista Glass, iar conceptul grafic a fost realizat de artistul plastic Dan Toma. 

În deschiderea vernisajului, Cosmin Gavrilă, elev al Colegiului Național de Artă „Ion Vidu” Timișoara, a susținut, la pian, un scurt moment muzical. 

Expoziția de sculptură „Forme și culori de bază. Spațiu, Ritm, Lumină” va rămâne deschisă publicului până în data de 19 iunie 2017 și poate fi vizitată în sălile de la etajul doi ale Muzelui de Artă din Timișoara, marți-duminică, de la ora 10 până la ora 18, cu ultima intrare la casieria instituției la ora 17,30. Luni, expoziția este închisă, asemeni celorlalte expoziții ale Muzeului. 

Cornel Seracin