Festivalul European al Spectacolului Timișoara – Festivalul Dramaturgiei Românești2017, eveniment organizat de Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local, a înregistrat, în primele sale patru zile, peste 1.500 iubitori de teatru, dar și spectatori ocazionali - trecători sau turiști prezenți în municipiul Timișoara.

Astăzi, în cea de-a IV-a zi a Festivalului, cu începere de la ora 22, va avea loc spectacolul în aer liber, „The Blind”, prezentat de „Teatr Kto” din Polonia, un univers fascinant inspirat de celebrul „Eseu de orbire”, al scriitorului portughez José Saramago. Spectacolul va avea loc în fața Teatrului Național, Piața Victoriei. 

Joi, 18 mai, în cea de-a V-a zi a Festivalului, în Sala 2, cu începere de la ora 21, are loc spectacolul „Toys: A dark fairy tale” de Saviana Stănescu, în regia lui Tompa Gabor, un spectacol prezentat de compania  „J.U.S.T. Toys Productions” din Los Angeles, SUA. Spectacolul este jucat în limba engleză, cu supratitrare în limba română. În aceeași zi, de la ora 22, spectacolul în aer liber al „Teatr Kto” din Polonia, „The Blind”, va avea o nouă reprezentație. Outdoor-ul se va juca, la fel ca în seara trecută, în Piața Victoriei.

Vineri, 19 mai, ora 19, la Studio „Uțu Strugari”, Teatrul de Foc, București prezintă „Pe jumătate cântec”, textul și regia Crista Bilciu, iar cu începere de la ora 21, în Sala 2, Asociația „Reciproca” din Cluj-Napoca, prezintă spectacolul „Open”, semnat de Ana Cucu Popescu  și realizat în parteneriat cu Federația „Fabrica de Pensule” și cu Asociația „GroundFloor Group”. Spectacolul este recomandat spectatorilor peste 18 ani.

Sâmbătă, 20 mai, cu începere de la ora 21, Sala 2 va găzdui spectacolul „Marți – spectacol choirtemporan” de Csepei Zsoltan & Echipa, piesă jucată de actorii companiei „Váróterem Projekt” din Cluj-Napoca. Regia spectacolului este semnată de Sipos Krisztina.

Biletele pot fi achiziționate de la Agențiile Teatrului Național (agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și agenția „Sala 2”, Parcul Civic), în fiecare zi între orele 11-19 sau online, pe www.tntimisoara.com.

 

 

Cornel Seracin

Foto: Teatrul Național Timișoara