Joi, 11 mai, de la ora 18, va avea loc deschiderea festivalului studențesc de artă și cultură, StudentFest. Locația deschiderii va fi Aula Magna „Ioan Curea” a Universității de Vest din Timișoara (UVT). 

Organizatorii evenimentului anunță că încă din prima zi a festivalului, cei prezenți vor fi întâmpinați de nume ca Byron, Luna Amară, Cuibul, DOMINO, Kindlein, Late November, The Case, Teatrul Studențesc Thespis, Auăleu, Recul și mulți alții. 

În prima parte a festivalului, pe lângă evenimentele deschise publicului larg, participanții își vor dezvolta abilitățile artistice, participând la o parte teoretică a fiecărui atelier, iar mai apoi vor aplica practic cunoștințele dobândite într-un concept pe care-l vor prezenta în ultimele 3 zile ale festivalului sub formă de expoziție sau performance, conform programului.

StudentFest oferă publicului larg numeroase concerte ale unor trupe de renume, trupe tinere care vor lansa albume, dar și o mulțime de spectacole de teatru, proiecții de film, expoziții, conferințe, creații literare, spectacole de dans, experimente și multe altele, toate evenimentele fiind cu intrare liberă.

„Așa cum arta de-a lungul timpului nu a murit, continuând să crească cu energie și devotament, având o «VIZIUNE» tot mai clară, așa dorim și noi încurajarea tinerilor spre a-și descoperi propria viziune, spre a se manifesta liber cultural. În aceste zile dedicate artei și culturii sunt invitați toți aceia care iubesc frumosul în diferitele lui forme și care vor să-l experimenteze, la StudentFest”, a relatat Bogdan Crișan, coordonator general StudentFest „Viziune”.

Programul complet al evenimentului se află pe pagina de internet www.studentfest.ro sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/studentfest.ro.

Ioana NICOLESCU