În cursul acestei săptămâni la Timișoara se va desfășura cea mai amplă competiție de fotografie din Banat. Astfel, în zilele de 11-14 mai, „Photo Maraton” va aduce împreună peste 1000 de persoane pasionate de fotografie și arte vizuale din această parte a țării. 

Principalul punct de atracție al evenimentului este o competiție de fotografie. În ziua de 13 mai, timp de opt ore, participanții care s-au înscris la această probă trebuie să realizeze fotografii care să ilustreze cele patru teme. Temele vor fi trase la sorți de juriu în ziua competiției. 

Totul se bazează pe spontaneitate și creativitate, participanții având posibilitatea să câștige premii în valoare totală de 6.000 de lei. În plus, la sfârșitul evenimentului, cele mai bune lucrări din competiție vor fi promovate şi expuse timp de două săptămâni într-o expoziție specială. Din juriul competiției fac parte Flavius Neamciuc, Mihai Surdea, Alexis Baboo și George Sinescu.

Alături de competiție, pasionații de fotografie pot participa la expozițiile unora dintre cei mai apreciați fotografi din România. Pe durata celor patru zile  ei vor putea descoperi:

• Viața satului românesc prin obiectivul lui Sorin Onișor (Galeria Mansarda, Facultatea de Arte și Design, UVT)

• România secolului XX văzută de Costică Acsinte, fotograf din Primul Război Mondial (Centrul Multifuncțional Bastionul Theresia)

• Protestele surprinse prin obiectivul lui Vlad Petri (Piața Libertății)

• Povestea lui Juju, filosoful din mina Anina, redată vizual de către Oliver Merce (Cafeneaua D’arc)

De asemenea, pe data de 10 mai, de la ora 18, vizitatorii sunt așteptați la vernisajul lui Oliver Merce de la Cafeneaua D’arc, unde va avea loc și lansarea albumului „Un cincinal pe stradă”.

„Photo Marathon” este un eveniment unic în România, care oferă pasionaților de fotografie un maraton de expoziții și o competiție fotografică atipică sub forma unui maraton derulat timp de opt ore.

Ioana NICOLESCU