Orchestra simfonică a claselor IX-XII a Colegiului Național de Artă „Ion Vidu” participă la Festivalul Internațional „Timișoara muzicală”, organizat de Filarmonica Banatul. Concertul va avea loc marți, 9 mai, ora 19, în sala Capitol a Filarmonicii Banatul. 

Evenimentul este rodul muncii de câteva luni a elevilor conduși în acest an de bagheta profesorului Radu Zaharia. 

Programul concertului, ales cu gândul la publicul tânăr, cuprinde „Suita pentru orchestră Karelia, op. 11” de Jean Sibelius, „Concertul pentru flaut și orchestră nr. 1, KV 313” de W.A. Mozart și lucrarea „Petrică și Lupul op. 67”, pentru narator și orchestră, de S. Prokofiev. 

Înființată acum mai bine de șase decenii, orchestra liceului i-a avut de-a lungul timpului la pupitru pe profesorii dirijori Paul Popescu, Ștefan Bunea, Petru Ișfanu, Gheorghe Chiculiță, Mircea Holiartoc, Adrian Vinars, Cezar Verlan și Laurențiu Muntean. Printre primii soliști acompaniați de orchestra simfonică a liceului s-au aflat nume devenite între timp de referință pe scenele muzicale internaționale, precum violoncelista Alexandra Guțu în anul 1958. 

Repertoriul abordat de orchestră este variat, întins pe o largă perioadă stilistică și de gen, de la concerti grossi baroce la muzică de film. 

Începând cu anul 2016, orchestra este condusă de bagheta dirijorului Radu Zaharia.

Solista concertului pentru flaut este Carina Udriște, elevă în clasa a XII-a, proaspăt laureată a Olimpiadei Naționale de Interpretare Instrumentală și studii teoretice, unde a obținut premiul I, și admisă ca studentă la Royal Northern College of Music din Marea Britanie. 

Un punct de atracție în plus pentru publicul tânăr în acest concert, îl vor reprezenta proiecțiile cu ilustrații realizate de Alin Adnan Vasile, designer grafic, pe muzica lui Prokofiev. A. BORBELY