Duminică, 7 mai, de a ora 11, Sala Capitol a Filarmonicii „Banatul” din Timișoara va găzdui un spectacol muzical pentru copii. Intitulat „La școală este ca-n povești” evenimentul este organizat de Institutul Francez din Timișoara și Teatrul pentru Copii  „Pam-Pam” din București.  

„Cei trei prieteni Pia, Vio și Kito vor să îl convingă pe Împăratul Lenevilă că «La Școală este ca-n povești!». Chiar dacă îl încoronează cu mult fast pe Lenevilă, care credea că școala este frumoasă doar pe dinafară, cei trei vor să îi arate că dacă știi să aduni informațiile și să le transformi într-un fel de povești, totul devine plăcut și palpitant. Bufoni vor fi mascotele Pam-Pam și Bum-Bum. 

Și pentru că muzica dă culoare vieții și ne unește în tot ceea ce facem, Pia, Vio și Kito aduc în scenă nu doar exuberanță și multă bucurie, dar și adevărate lecții pentru Lenevilă și copii. Împreună, pe acorduri muzicale de Periniță, rock’n roll, hip-hop sau pop îl vor învăța cu multă răbdare literele alfabetului, cifrele, notele muzicale, zilele săptămânii, anotimpurile”, transmit organizatori ai evenimentului.

Spectacolul este în limba română și este recomandat copiilor cu vârsta peste trei ani. 

Durată spectacolului va fi de o oră, iar biletele sunt disponibile la Institutul Francez din Timişoara, în intervalul orar: luni, miercuri, vineri - 10-18, marti, joi - 14-19, sâmbătă - 9-14. 

Ioana NICOLESCU