Rock la Mureș se apropie. Și, pe măsură ce se apropie, crește. 

 

Pentru început au fost anunțați Implant pentru Refuz, Jamaram și The Exploited. Cu Exploited, se pare că există și o doză de ghinion, în condițiile în care, în 7 aprilie, Wattie a fost internat de urgență în spital, în urma unei „probleme extrem de serioase la inimă”. Altfel spus, era cât pe ce să moară. Acum Wattie este în refacere, iar The Exploited își continuă turneul „Code Red” cu alți soliști, mizând pe sprijinul „barmy army”. Sperăm ca Wattie să își revină până la mijlocul lui iunie. Altfel – vom avea Exploited oricum, dar fără frontmanul său legendar.

Pe de altă parte, organizatorii festivalului au anunțat încă două capete de afiș pentru ceea ce va fi revenirea Rock la Mureș din 2017.

Primul sunt timișorenii de la Haos. „Grupul de atitudine politică şi socială Haos din Timişoara” este cea mai veche trupă activă de punk-rock din România. Trupa s-a înfiinţat în 1991 şi se numeşte „Haos” din 1993. De atunci, trupa Haos a avut numeroase concerte în ţară şi în străinătate şi a fost implicată activ în multe proiecte, organizare de concerte şi acţiuni: Underground Timişoara Festival, Fundaţia Culturală I.N.C.A. Timişoara, Zilele Pământului, Food Not Bombs, No Border Fest, Auăleu Teatru, etc. Componenţa actuală: Andrei Racolta - voce, chitară, Arthur Ionescu – bass, Ovidiu Mihăiţă – tobe. Nu aveau cum să lipsească de la Rock la Mureș - unde ai pe scenă legendele punk Exploited, nu poți să faci abstracție de punkiștii loco. 

Celălalt nume anunțat vine taman din Ucraina: Jinjer. Un amestec de progressive metacore și groove metal, cu influențe de funk, reggae și jazz, ba și un pic de death metal – „școala europeană”, cum spun membrii trupei. Istoria Jinjer începe din 2010, de când găștii de supărați i s-a alăturat Tatiana Shmayluk. Din 2013 încoace sunt considerați cea mai bună trupă metal din Ucraina. Cântă prin toată Europa, sunt văzuți pe la toate festivalurile importante de gen. Merită văzuți.

Totul în 16-17 iunie, la Periam Port.  Rock la Mureș is back.

Flavius B.