Pe scena Teatrului Național din Timișoara va avea loc o nouă premieră. Spectacolul „Frați”, pe textul contemporan de Dave Williams, semnat de Florin Piersic jr., se va desfășura în Sala 2 a teatrului, în data de 9 mai, de la ora 19. Premiera va fi urmată de o a doua reprezentație miercuri, 10 mai, de la aceeași oră.

În „Frați”, o comedie „neagră”,  dramaturgul american Dave Williams pune problema raporturilor reale dintre oameni și a legăturilor dintre ei, nu întotdeauna previzibile sau lipsite de complicații. Este și cazul lui Frank, Peter și Wally: au vârste diferite, ocupații diferite, temperamente diferite, deși sunt frați. După zece ani, testamentul tatălui lor va fi dezvăluit, prilej de multiple interpretări. Timp de zece ani au fost obligați să-și petreacă împreună un week-end pe an. Cu ocazia ultimei lor întâlniri, fiecare dintre cei trei descoperă câte ceva – despre sine, dar și despre frații săi.  

Spectacolul reprezintă, totodată, prima colaborare a TNT cu Florin Piersic jr., aflat în triplă ipostază, de actor, regizor și traducător. Artist polivalent, actor de teatru și film, Florin Piersic jr. scrie proză, scenarii, traduce piese de teatru. Echipa pe care a reunit-o la Timișoara pentru spectacolul „Frați”, provoacă întâlnirea publicului cu Dan Aștilean, cunoscut actor de teatru și film, dar și cu tinerii actori ai trupei timișorene Matei Chioariu și Călin Stanciu jr., cărora li se alătură Marko Adžić. Scenografia este semnată de Tudor Prodan.

Biletele s-au pus în vânzare la Agențiile Teatrului Național: Agenția „Mărășești” și Agenția „Sala 2”, în Parcul Civic. Orar: marți - duminică, orele 11 - 19.

Locurile pot fi achiziționate și online, pe www.tntimisoara.com.

Ioana NICOLESCU