În intervalul 11-20 mai, la Timișoara se va desfășura cel mai mare festival studențesc de artă și cultură din România, StudentFest. Evenimentul este organizat anual de către Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT).

În această perioadă, persoanele care doresc să ia parte la StudentFest, pot alege postura din care vreau să o facă. Există locuri rezervate pentru cei care își doresc să fie artiști, voluntari sau participanți. Astfel, tinerii artiști dornici de a-și etala viziunea, care caută o rampă de lansare, se pot înscrie pe www.studentfest.ro până la data de 26 aprilie 2017 – secțiunea ,,Artiști”, pentru a lua parte la StudentFest împreună cu creațiile personale.

„Prin tema propusă în acest an se dorește încurajarea tinerilor spre a-și descoperi propria viziune, spre a se manifesta liber cultural. Este locul ideal unde creația proprie să fie în prim plan, expusă publicului, punând în valoare unicitatea caracterului lor. Viziunea ne definește, ne diferențiază, dar în același timp, ea ne aduce împreună la StudentFest.

Festivalul oferă tinerilor artiști oportunitatea de a da frâu liber imaginației și spiritului artistic, într-un mediu energic cu mulți tineri dornici de a crea, de a experimenta și de a se dezvolta”, transmit organizatori ai evenimentului. 

Prin cele 15 secțiuni puse la dispoziția artiștilor și participanților în acest an - Arhitectură, Arte stradale, Ceramică, Dans, Design vestimentar, Experimentarium, Film și arte video, Fotografie, Grafică, Literatură, Muzică, Pictură, Publicitate, Sculptură și Teatru - festivalul dorește să le ofere tinerilor talentați posibilitatea de a se face remarcați prin atelierele de creație organizate pentru ei.

De asemenea, persoanele care doresc să-și aprofundeze cunoștințele într-unul din domeniile propuse de StudentFest, se pot înscrie și ca participanți în cadrul atelierelor de creație la secțiunea dorită, tot până în data de 26 aprilie 2017, completând un formular pe site-ul www.studentfest.ro.

În cadrul atelierelor de lucru participanții vor putea să își dezvolte abilitățile artistice, participând la o parte teoretică a fiecărui atelier, iar mai apoi, aplicând practic cunoștințele dobândite. Participanții își vor transpune viziunea proprie într-un concept pe care-l vor prezenta în ultimele trei zile ale festivalului sub formă de expoziție sau performance publicului larg.

Festivalul este organizat exclusiv de tineri voluntari, interesați de susținerea și promovarea artei atât la nivel local, național cât și internațional. Prin urmare, tinerii care doresc să facă parte din echipa de organizare a acestui proiect sunt invitați să se înscrie ca voluntari până la data de 26 aprilie 2017, completând formularul de pe site-ul proiectului.

StudentFest a câștigat numeroase premii la nivel local, cât și național, fiind printre primele festivaluri care au obținut și certificarea de festival european EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe).

Și la această ediție, StudentFest, aduce în spațiul timișorean un program diversificat cu numeroase spectacole artistice, concerte, piese de teatru, proiecții de film, spectacole de dans, expoziții, ateliere de creație, conferințe, creație literară, experimente și multe altele.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați site-ul www.studentfest.ro  sau pagina de Facebook https://www.facebook.com/studentfest.ro.

Ioana Nicolescu