Ședința Helion S.F. Club de vineri, 7 aprilie, a prilejuit aducerea în fața S.F.-iștilor a unui fragment dintr-o viitoare nuvelă S.F. ce-i are autori pe Tudor Beșuan și Cătălina Bogdan. Ca de fiecare dată, ședința s-a defășurat în Sala „Orizont” a Uniunii Scriitorilor, filiala Timișoara (Piața Sf. Gheorghe, nr. 3), fiind prezenți președintele onorific al Clubului „Helion”, prof. Cornel Secu, președintele clubului, jurnalistul Lucian-Vasile Szabo, Darius Hupov, Adrian Muscă, Adrian Bancu etc. Autorii fragmentului citit, Tudor Beșuan și Cătălina Bogdan, au fost prezenți în ședință.  

Deși, înainte de a se citi fragmentul din viitoarea nuvelă, a fost programată vernisarea expoziției, de artă plastică, intitulată „Astrale”, semnată Laura Ceica, vernisajul nu a mai avut loc, fiind amânat pentru deschiderea Sesiunii „Helion” 2017, eveniment ce se va desfășura între 5-7 mai și va avea ca teme: 1. Arca în imaginarul S.F., 2. Astroecologia și economiile circulare, 3. S.F.-ul și lumea subacvatică.

În ședința de vineri, 7 aprilie, s-a citit un fragment dintr-o viitoare nuvelă S.F., nuvelă semnat de Tudor Beșuan și Cătălina Bogdan (studentă anul I la Arhitectură). Fragmentul se numește „I/S”, iar din textul parcurs aflăm ce înseamnă inițialele din titlu, „Inccubi/Succubi”, Baza unui aeroport imaginat în viitoarea nuvelă. 

Potrivit unuia dintre autorii, Tudor Beșuan, acest text a apărut atunci când i s-a cerut să explice de ce „cu experiența mea de viață nu scriu ceva. Și mi s-a spus odată, mi s-a spus de două ori, și, până la urmă am zis: «hai să încerc!» Și am pornit. Norcul este că pornind, Cătălina a fost aici și am putut porni în paralel, în sensul să știe ce scriu, eu să citesc ce scrie ea sau ce vrea ea, ideile ei, să schimbăm aceste idei, unul cu altul și numai după aceea să începem să formulăm textul în sine. Ea are un timp liber mult prea limitat ca să se ocupe de asta. Textul în sine nu este conceput ca roman. După mine nu e roman. S-ar putea mai repede să fie o nuvelă. Cu cât ne vom întinde pe textul acesta și ce vom face din el, încă nu știm, nu avem un plan al întregului text”.

Potrivit opiniei președintelui „Helion S.F., jurnalistul Lucian-Vasile Szabo, „sunt lucruri bune și foarte bune în acest text și, cred că, în general este coerent, ușor de urmărit, se vede ce se întâmplă acolo, uneori prea limpede, prea explicit, dar acesta este un lucru bun. Scriitura nu e rea. Aș vrea să văd întregul!”

Cornel Seracin