În perioada 31 martie – 1 aprilie, pe scena Teatrului German de Stat din Timișoara (TGST) se va desfășura „Week-end-ul de teatru de tineret NiL”. Evenimentul este organizat de trupele de teatru NiL ale Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau”, în colaborare cu TGST.

Trupele de teatru NiL sunt structurate pe diferite grupe de vârstă, iar activitatea lor, coordonată de actriţele TGST Isolde Cobeţ și Isa Berger, constituie unul dintre proiectele fundamentale de formare teatrală în limba germană.

„La NiL suntem ca într-o familie. La mai bine de 20 de ani de existență, marea mea satisfacție este că acești copii nu uită experiențele de teatru avute cu trupa și mai ales că aproape jumătate dintre actorii de azi ai TGST au învățat ABC-ul teatrului la NiL. Alți foști membri au rămas dedicați teatrului în alte orașe din țară sau din străinătate. E meritul lor, al tuturor, căci au știut să asculte și să se exprime pe scenă”, spune actrița Isolde Cobeț despre activitatea trupelor NiL.

Trupa NiL a fost înfiinţată în anul 1996 de actorul Christian Bormann din Germania, participând de-a lungul timpului la numeroase festivaluri de teatru şcolar și de tineret din Croaţia, Germania, Ucraina, Ungaria şi România.

Toate reprezentațiile au loc în sala TGST, cu traducere în limba română.

Biletele pot fi achiziționate la casieria Teatrului German (Orar: Marţi – Vineri: 10-15 şi 17-19; Sâmbătă: 10-15 precum şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor) sau online pe paginile teatrulgerman.ro şi biletmaster.ro. 

 

Programul „Week-end-ului de teatru NiL”:

Vineri, 31 martie 

Ora 17: „Max și Moritz” de Wilhelm Busch (trupa NiL Junior)

Ora 19: „De-a baba oarba” de Edna Mazya (trupa NiL)

 

Sâmbătă, 1 aprilie 

Ora 17: „Femei în oglindă”, un colaj de Isolde Cobeț (trupa NiL)

Ora 19: „Spre casă” de Ludmila Razumovskaia (trupa NiL)

 

Ioana NICOLESCU