Vineri, 31 martie, la Bruiaj Bar, începând cu ora 19, va avea loc vernisajul expoziției de fotografie „Orașul nevăzut”. Expoziția cuprinde imagini din Timișoara, dezvăluită privitorilor de artistele fotograf Daliana Iacobescu şi Claudia Tănăsescu. 

Evenimentul va fi prezentat de Gabriel Amza şi Maria Tîrtea. Vernisajul va fi urmat de un concert acustic G.orge (indie / alternative / folk). 

„De mai mulți ani, Daliana și Claudia fotografiază Timișoara și descoperă cu uimire că este un subiect nesfârșit. Au simțit și ele la un moment dat, probabil ca și noi, că de multe ori ceea ce este în apropierea noastră cunoaștem cel mai puțin. Trecem zi de zi pe lângă niște comori și nu le vedem. Dar ele le văd în orașul prin care trecem prea grăbiți și cu privirea în jos și vor să ni le arate și nouă. Prin fotografii, ele privesc Timișoara cu atenție plină de dragoste, uneori cu durere, alteori cu curiozitate, cu spirit de explorator, cu uimire sau cu bucurie. Fotografia este doar instrumentul de contemplație, de descoperire, de împărtășire.

Daliana are o înclinație spre detalii de arhitectură și spre abstract, fotografiile ei descoperind o Timișoară plină de poezie și mister, trezindu-ți dorința de a bate la pas orașul și a vedea și tu ce vede ea. Dar nu este doar atât. Nu poate să nu observe, pe lângă frumusețe, și degradarea clădirilor, rănile lor și nu poate trece indiferentă pe lângă ele. Ar vrea să ni le arate și să ridice un semn de întrebare referitor la ce am primit de la generațiile precedente și ce vom lăsa noi în urmă.

Claudia are o abordare mai directă și mai candidă asupra orașului. Și ea și fotografiile ei parcă ar vrea să te ia de mână și să-ți spună: uite ce frumos e! În fotografiile ei se îmbină talentul de a scrie povești în cuvinte la fel ca și în imagini, pasiunea pentru istoriile Timișoarei, precum și conexiunea profundă cu orașul. 

Două viziuni diferite, aceeași pasiune pentru a descoperi Timișoara aceasta nevăzută”, afirmă organizatori ai evenimentului. 

Intrarea este liberă. Expoziția va putea fi vizitată până în data de 14 aprilie.

Ioana NICOLESCU