În perioada 6-9 aprilie, Salonul de Carte Bookfest revine la Timișoara. Acesta se va desfășura la Centrul Regional de Afaceri și va întâmpina publicul cu evenimente impresionante și invitați pe măsură. Printre autorii care vor fi prezenți la Bookfest se numără Mircea Cărtărescu, Cristian Tudor Popescu, Lucian Boia, Dan C. Mihăilescu, Aurora Liiceanu, Șerban Foarță, Ioana Pârvulescu, Ioana Nicolaie, Adriana Babeți, Jan Cornelius, Tatiana Niculescu, Mircea Mihaieș, Cristian Patrasconiu, Ioan T. Morar, Cornel Ungureanu, Robert Șerban, Bogdan Munteanu, Sorin Mitu sau Radu Pavel Gheo.

Accesul publicului va fi gratuit, vizitatorii fiind așteptați cu reduceri atractive și evenimente diverse, precum lansări de carte sau proiecții de film. 

„Publicul timișorean se poate considera un răsfățat al evenimentelor culturale din prima parte a anului, pentru că agenda celei de-a șasea ediții a Salonului de Carte Bookfest Timișoara este una cu adevărat excepțională. Bookfest Timișoara a pregătit un program de cinci stele ce cuprinde lansări de carte, proiecție de film și întâlniri cu cei mai remarcabili autori contemporani.

În cele patru zile de sărbătoare culturală, vizitatorii vor avea ocazia sa răsfoiască cele mai interesante noutăți editoriale și să găsească cele mai inspirate cadouri pentru cei mici, dat fiind că Sărbătorile Pascale vor fi la doar o săptămână distanță”, transmit organizatori ai evenimentului. 

În cadrul salonului de carte vor fi expuse aproximativ 25.000 de volume, de la edituri precum Humanitas, Polirom, RAO, Corint, Curtea Veche, ART, Nemira, Trei, Univers, ALL, Nomina, Univers Enciclopedic, dar și distribuitori de carte străină ca Okian sau Astro.

Salonul de Carte Bookfest Timișoara este organizat de Asociația Editorilor din Romania și Primăria Municipiului Timișoara.

Ioana NICOLESCU