Pe scena festivalului de muzică jazz, JazzTM, va urca în premieră în Timișoara, renumitul artist compozitor și producător britanic, Bill Laurance. 

„Câștigător a două premii Grammy, muzicianul este un multi-instrumentist, care reușește să traverseze genurile și să unească jazz-ul cu muzica electronică, pop, funk sau tradițională africană și să le ducă pe toate în lumea întreagă. 

Numit de The Guardian un «maestru al jazz-ului», Laurance a lansat până acum patru albume și a călătorit în lumea întreagă cu un șir de proiecte premiate, incluzând cvartetul său, duo-ul sau proiectul său solo, ca pianist. 

Artistul a studiat muzica clasică încă din copilărie, iar la vârsta de 14 ani era deja un profesionist. A studiat apoi la University of Leeds, iar curajul și dorința de a porni în aventuri muzicale i-au adus colaborări cu artiști precum: Morcheeba, David Crosby, Salif Keita, Bobby McFerrin, Susana Baca, Laura Mvula, Musiq Soulchild și Metropole Orchestra. De asemenea, conduce duo-ul electronic The Fix și este membru fondator al popularului grup Snarky Puppy. 

Alături de grupul american a câștigat două Grammy-uri, iar în 2015 premiul Breakthrough acordat de JazzFM. De asemenea, în 2016, a fost nominalizat la MOBO Best Jazz Act. 

Cel mai recent album, «Aftersun», este un tribut adus explorării spațiului cosmic și vieții în cosmos. Presărat cu muzică dance și percuție africană, albumul îmbină groove-ul cu stilul inconfundabil în care Laurence explorează un mix de genuri muzicale”, transmit organizatori ai evenimentului. 

JazzTM se va desfăşura la Timişoara în perioada 30 iunie - 2 iulie. Cea de-a V-a ediție a festivalului va avea trei scene în aer liber, în Piața Victoriei, în Parcul Castelului și în Parcul Civic.

Ioana NICOLESCU