Musicalul-basm „Cartea junglei”, după Rudyard Kipling, în versiunea scenică, regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu, este cea mai nouă producție a Teatrului German de Stat din Timișoara (TGST).

Premiera spectacolului va avea loc sâmbătă, 11 martie, de la ora 18. Spectacolul va fi urmat de lansarea cărții „Răzvan Mazilu. De la dans la musical” de Sanda Vișan. 

Spectacolul Teatrului German este o adaptare după povestirile lui Rudyard Kipling, din care nu vor lipsi hituri din desenul animat omonim produs de studiourile Walt Disney în 1967. Autorul spectacolului, Răzvan Mazilu, colaborează pentru a doua oară cu TGST, după ce renumitul musical „Cabaret” a fost pus în scenă de către acesta în februarie 2014. Decorul și costumele noii producții sunt realizate de Dragoș Buhagiar, cu participarea Ioanei Popescu. Creația video îi aparține lui Andrei Cozlac, light-design-ul este semnat de Dragoș Buhagiar și Alin Popa, producția muzicală de Alexei Țurcan, iar pregătirea muzicală este realizată de Roxana Ardeleanu. Celebrele roluri Baloo și Bagheera sunt interpretate de actorii Harald Weisz, respectiv de Daniela Török. Distribuția este însă mult mai numeroasă, aducându-i împreună pe aproape toți actorii TGST, precum și pe trei actori-copii, precum și pe opt balerini de la Opera Națională Română Timișoara.

„Cartea junglei” evocă povestea puiului de om Mowgli, crescut de lupi în jungla indiană. Prietenii acestuia, înțeleapta panteră Bagheera și amuzantul urs Baloo îl avertizează pe Mowgli de pericolul care îl pândește: tigrul Shere Khan s-a întors în acele locuri. În ciuda dorinței lui Mowgli de a trăi în continuare în junglă, Bagheera și Baloo plănuiesc să îl ducă într-un sat din apropiere. Urmează un drum plin de peripeții, în care Mowgli este nevoit să îl înfrunte pe Louie, regele maimuțelor, și pe vicleanul șarpe Kaa. Musicalul în regia lui Răzvan Mazilu, cu scenografia plină de culoare semnată de Dragoș Buhagiar, vorbește în manieră fermecătoare, deopotrivă copiilor și oamenilor mari, despre prietenie, iubire, loialitate și spirit de sacrificiu.

Volumul „Răzvan Mazilu. De la dans la musical” a apărut la editura Nemira în 2017, este o complexă radiografie a operei și carierei artistice a lui Răzvan Mazilu, reflectând printre altele și colaborarea artistului cu TGST.

Acesta reprezintă o „fotografie” dinamică a artistului Răzvan Mazilu, dansator, coregraf, regizor. Nu este nici un bilanț de carieră, nici o monografie sau lucrare academică, ci o perspectivă caleidoscopică, construită din observațiile și retrospectivele Sandei Vișan, din dialogurile vii cu Răzvan Mazilu, din fragmente de cronici și interviuri, fotografii din spectacole, dar și din mărturiile altor artiști și personalități culturale, precum: Maia Morgenstern, Marina Constantinescu, Rodica Mandache, Dragoș Galgoțiu și mulți alții.

La evenimente vor fi prezenți atât regizorul, cât și autoarea cărții. 

Biletele pot fi achiziționate de  la casieria Teatrului German, de marţi până vineri între orele 10-15 şi 17-19 și sâmbăta de la 10 la 15, precum şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor.

Ioana NICOLESCU