Marți, 28 februarie, începând cu ora 18, la Librăria La Două Bufnițe din Timișoara va avea loc proiecția filmului „Loreak - Flori”. Organizatorii doresc prin crearea acestui eveniment să sprijine o cauză socială importantă. Astfel, persoanele care doresc să vizioneze pelicula, în loc de achitarea unui bilet de intrare, sunt invitate să doneze produse pentru igiena personală. Acestea vor fi ulterior donate Casei Debora, centru rezidenţial pentru fete victime ale abuzului.

„Aceasta este o proiecţie specială, prin care dorim să promovăm responsabilitatea socială şi să sprijinim o cauză socială importantă pentru comunitatea timişoreană. Astfel, biletele de intrare la film constă în produse de igienă personală (şampon, duş-gel, săpun, deodorant, periuţă şi pastă de dinţi, absorbante etc.) produse ce vor merge în sprijinul Casei Debora, centru rezidenţial pentru fete victime ale abuzului”, transmit organizatori ai evenimentului.

Filmul, în regia lui Jon Garaño și Jose Mari Goenaga, după un scenariu de Aitor Arregi, Jon Garaño și Jose Mari Goenaga este o producție spaniolă, premiată la mai multe festivaluri de film, printre care și Palm Spring International Film Festival.

Loreak este cel de-al doilea film în regia Garaño-Goenaga, respectiv primul film filmat în bască nominalizat la Goya. Acesta a fost înscrierea oficială a Spaniei la Premiile Oscar 2016 la categoria Cel mai bun film străin, dar nu a fost nominalizat.

Viața lui Ane ia o întorsătură neaşteptată atunci când un buchet de flori este livrat la casa ei în fiecare săptămână. Întotdeauna, în același timp, și întotdeauna anonim. De asemenea, şi vieţile lui Lourdes și a lui Tere sunt afectate de nişte flori misterioase. Un străin lasă un buchet săptămânal în memoria cuiva important în viața lor. Aceasta este povestea a trei femei, trei vieți schimbate prin simpla prezență a unor buchete de flori. Florile care vor înflori sentimente ce au părut de mult uitate ... Dar, în cele din urmă, ele nu sunt nimic mai mult decât flori.

Un portret minunat trei femei care învaţă, fiecare în felul ei, să treacă prin durere și dezamăgire. Un film frumos filmat, care poartă în el mesajul că „oamenii nu mor până nu sunt uitaţi”.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Ambasadei Spaniei în România. 

Filmul este subtitrat în limba română.

Ioana NICOLESCU