Cartea al cărei autor este prof. Mircea Mihăieș, „Viața, patimile și cântecele lui Leonard Cohen”, surprinde aspecte inedite ale vieții și carierei scriitorului și muzicianului american Leonard Cohen, urmând să fie lansată într-o ediție adăugită, joi, 12 ianuarie, în librăria „La Două Bufnițe”.

Cartea prof. Mihăieș, „Viața, patimile și cântecele lui Leonard Cohen”, a fost nominalizată, în anul 2005, la Premiile speciale ale Uniunii Scriitorilor.

Despre scriitorul și muzicianul american Leonard Cohen, organizatorii lansării volumului au transmis: „Scriitor de forță, dar și celebritate a muzicii, Leonard Cohen a stârnit mereu controverse, de la primele versuri, considerate a fi la limita pornografiei, până la retragerea sa, la sfârșitul secolului trecut, într-o mănăstire budistă (autoizolare întreruptă brusc pentru a reveni spectaculos, la început de mileniu, în lumea muzicii cu un nou album). Apreciat mai întâi ca scriitor și abia spre batrânețe recunoscut ca un muzician de prim rang, Cohen s-a dovedit original și în felul în care a decis să-și trăiască viața”.

Despre cartea dedicată lui Cohen va vorbi însuși autorul, prof. Mircea Mihăieș, invitații la evenimentul din librăria „La Două Bufnițe” având ocazia să asculte, în timpul lansării volumului, melodii ale artistului.

Volumul a apărut la Editura „Polirom”, în anul 2016. 

Cornel Seracin

Foto: www.bookaholic.ro și www.facebook.com/ladouabufnite