Ce-a de-a patra ediție a Tango Cultura se va desfășura, timp de două zile, în 6 și 7 septembrie, la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, fiind organizată de Asociația Tango Timișoara, în parteneriat cu Casa Artelor - Direcția Județeană pentru Cultură Timiș.

Astfel, în 6 și 7 septembrie, sala mare a Teatrului Maghiar găzduiește o proiecție de film în avanpremieră, „Ultimul nostru tango”, o seară de milonga și un concert în premieră absolută în România. Este vorba despre un eveniment muzical ce cuprinde tangouri originale semnate de compozitorul Cari Tibor, interpretate de The Tango Orchestra – Cari Tibor Project și „ilustrate” de lucrări semnate de pictorul Andrei Medinski. În cele două zile ale manifestării, evenimentele încep de la ora 20, marți, 6 septembrie, fiind în program doar vizionarea filmului „Ultimul nostru tango”, în regia lui German Kral.

În cea de-a doua zi sunt programate concertul The Tango Orchestra (Cari Tibor Project) și expoziția lui Andrei Medinski, între orele 21:30-1 urmând să se desfășoare serata dansantă „Milonga la Teatru”, atmosfera fiind întreținută de DJ Anca Madroane.

Biletele la evenimente au următoarele prețuri: 20 de lei – vizionarea filmului, 40 de lei – concert Cari Tibor Project, 20 de lei – milonga. Costul unui bilet care oferă acces la toate cele trei evenimente este de 60 de lei. Biletele se pot achiziționa de la Casa Artelor sau, în ziua evenimentelor, de la Teatrul Maghiar de Stat. 

A. BORBELY