Vineri seara, cu începere de la ora 21, pe terasa „La căpițe”, Adriana Cârcu își lansează noul volum de interviuri. Despre „JazzStories” vor vorbi Petru Ilieşu şi Victor Andrieş, doi oameni care, alături de criticul Virgil Mihaiu – care semnează și prefața volumului – „întrunesc înţelegerea cu simţirea muzicală în acea aleasă măsură, născătoare de afinităţi”, după cum îi caracterizează Adriana Cârcu.

În a doua parte a serii, trei prieteni muzicieni ai Adrianei Cârcu, Cătălin Milea, Dan Mitrofan şi Arthur Balogh, veniţi din trei zări – Amsterdam, Bucureşti şi Stuttgart –, se vor reîntâlni la Timişoara sub egida Romanian Jazz Collective, pentru un concert care îi va face pe cei prezenți să trăiască pe viu cronicile dedicate fiecăruia în volum.

„JazzStories” reprezintă o adevărată colecție, cuprinzând 18 interviuri, purtate cu muzicieni internaționali precum Nils Petter Molvaer, Manu Katché, Trilok Gurtu sau Marilyn Mazur, dar și cu nume consacrate ale jazzului românesc, precum Mircea Tiberian, Alexander Bălănescu sau Liviu Butoi, însoțite de cronici de festival din România și Germania și de o serie de texte ce transpun într-un limbaj poetic efectul magic pe care muzica îl exercită asupra simțirii.

Cartea a fost lansată și la Festivalul de Jazz de la Gărâna, în 10 iulie, la Hanul La Răscruce, în prezența lui Nils Petter Molvaer.

A. BORBELY