„Unseen” a fost deschisă în urmă cu două săptămâni la Galeria Helios din Timișoara și este o expoziție prin care realizatorii ei, un grup de artiști plastici timișoreni, și-au propus să marcheze un secol de la înființarea curentului artistic cunoscut sub numele dada.

Expoziția a cunoscut trei etape. În prima etapă, artiștii plastici care semnează lucrările din expoziție s-au întâlnit pentru discuții în vederea realizării acesteia, în spațiul virtual. Cea de-a doua etapă a expoziției a fost vernisajul, vernisaj ce a avut loc în 23 iunie la Galeria Helios. Exponatele au fost împachetate în cutii sau învelite într-o folie transparentă.

Cea de-a treia etapă a expoziției a constat în dezvelirea obiectelor expuse, astfel încât cei prezenți în expoziție, astăzi, 5 iulie, au putut vedea cele ce au fost scoase la iveală după ce ambalajul a fost îndepărtat. 

Reamintim, expoziția „Unseen” poartă semnătura următorilor artiști plastici: Marina Albu, Aura Bălănescu, Ciprian Chirileanu, Cosmin Haiaş, Marius Jurca, Gabriel Kelemen, Livia Mateiaș, Liliana Mercioiu Popa, Sorin Oncu, Renée Renard, Petrică Ștefan, Daniel Tellman, Bogdan Tomşa, Nicolae Velciov. Curator al exopziției este asistent universitar Dr. Maria Oroșan-Telea. 

Expoziţia „Unseen” este realizată în parteneriat cu U.A.P. Timişoara şi Centrul de Creație al Artelor Vizuale Contemporane din cadrul Facultăţii de Arte şi Design din Timișoara, rămânând expusă în Galeria Helios, până mâine, 6 iulie.

Cornel Seracin