Renumiți actori bucureșteni precum Ion Caramitru, Horațiu Mălăele, Alexandru Bindea, vor petrece două seri în capitala Banatului. Ei vor juca luni, 23 mai, și marți, 24 mai, de la ora 20, pe scena Operei Naționale Române din Timișoara, în spectacolul „Dineu cu proști”.

„Comedia autorului francez Francis Veber, supranumit în ţara  sa natală «regele farsei», pusă în scenă în premieră naţională de Ion Caramitru la Teatrul Național din București, a înregistrat, de la premieră până astăzi, record de audiență, atât  în capitală, cât și în turnee, spectatorii fiind dornici să vadă şi să revadă, iar și iar, spectacolul. 

Alături de Mălăele, Caramitru și Bindea, distribuția  e întregită de Costin Ciuciulică/Teodora Mareș, Dorin Andone/Tomi Cristin  și  Alexandru Georgescu. Un grup de intelectuali plictisiți de viața pariziană se ține de șotii: în fiecare miercuri seară, amicii se întâlnesc pentru un «Dineu cu proști». Adică fiecare dintre ei, după ce a scotocit după cel mai prost dintre proști și i-a întocmit meticulos dosarul, își aduce la întâlnirea simandicoasă exemplarul. Horaţiu Mălăele e François: artizan de poduri din beţe de chibrit, bărbat părăsit de nevastă şi prost cu spume. Însă dincolo de toată distracția cinică pe seama prostului, îndărătul comediei se  ascund amare meditații despre vulnerabilitatea naturii umane”, transmit organizatori ai evenimentului. 

Biletele pentru spectacolul „Dineu cu prosti”, la Timișoara, costă, în funcție de loc, între 80 și 120 de lei și s-au pus în vânzare la Agenția Operei.

Ioana NICOLESCU