Filmul lui Cristian Mungiu, „Bacalaureat”, va avea o proiecţie de gală în Timişoara, la o zi de la lansarea în cinematografele din toată ţara şi la două zile de la premiera internaţională de la Cannes. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 21 iunie, de la ora 20, accesul fiind gratuit, pe bază de taloane achiziționate anterior de la casieria Filarmonicii sau cu două ore înainte de eveniment.

Regizorul Cristian Mungiu se va adresa publicului prezent în sala Filarmonicii Banatul Timişoara, printr-o intervenţie în direct de la Cannes. 

Invitaţi speciali ai evenimentului sunt Adrian Titieni, Mălina Manovici (Teatrul Naţional Timişoara) şi Eniko Benczo (Teatrul German de Stat Timişoara).

Co-producţie România-Franţa-Belgia, „Bacalaureat” spune povestea unui doctor dintr-un mic oraş de provincie care trebuie să decidă care este cea mai bună cale de urmat în viaţă pentru fata sa. În cinematografe, filmul intră din 20 mai 2016. Adrian Titieni şi Maria Drăguş joacă rolurile principale. 

Cristian Mungiu este la a treia participare în competiţia oficială de la Cannes, fiind premiat în trecut pentru „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” şi „După Dealuri”. (A.B.)