În perioada 16 - 25 mai, Casa Artelor din Timișoara găzduiește expoziția și evenimentul „Devenire” ale sculptorului Linda Saskia Menczel. Este vorba despre o dublă expoziție de sculptură și grafică în galeria Pygmalion și în galeria Subsol, care cuprinde și un eveniment demonstrativ de sculptură, „live action sculpture”. Acesta se va desfășura în Noaptea Muzeelor, în data de 21 mai, începând cu ora 21.30.

 

„Expoziția are ca temă intrarea și ieșirea din viață a sufletului având gazdă și martor timpul; cizelarea sufletului uman între cele două repere fixe sau cu alte cuvinte, dinamica între patru actori principali: nașterea, moartea, timpul și sufletul.

Lucrările de sculptură sunt în colaborare organică cu texte scrise de Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula, Romeo Petrasciuc, Linda Saskia Menczel, cât și citate ale sfinților mai vechi și mai noi.

Lucrări în tehnica de sculptură care a lansat-o în 1998, turnarea pe model viu în ghips și tifon, de această dată sunt completate cu lucrări de grafică și piese din bronz.

Un «action sculpture» în noaptea muzeelor va demonstra o turnare pe doi tineri, Emanuel Perciun și Daiana Bagiu . Evenimentul din 21 va crea o piesă care vorbește despre relația dintre bărbat și femeie, dar și dualitatea lumii acesteia care generează dinamica ei și este sursa principală a experierii și devenirii ca persoană”, transmit organizatori ai evenimentului.

 

Ioana NICOLESCU