Organizatorii Festivalul Euroregional de Teatru din Timişoara „Tezst” anunță suplimentarea reprezentațiilor. Evenimentul se va desfășura în perioada 22 - 29 mai, la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” și în acest an va aduce pe scenă spectacole din zece țări.
Pentru că o parte din abonamentele disponibile s-au epuizat deja, iar biletele s-au vândut în număr mare, alte trei reprezentații au fost incluse în program, pentru a satisface cererea venită din partea publicului.
„Și pentru că biletele se vând ca pâinea caldă într-o lume flămândă de teatru bun, iar multe dintre spectacolele acestei ediții sunt deja sold-out, trei reprezentații au fost incluse suplimentar în programul festivalului TESZT, pentru a veni în întâmpinarea cererilor publicului.
Așadar, producția bulgară «Statul», povestea unui protest radical concepută de Alexander Manuilov, va putea fi urmărită luni, 23 mai, de la ora 23, în Sala Studio, în limba maghiară.
Marți 24 mai, de la ora 14, va avea loc reprezentația în engleză, iar de la 16:00, are loc cea de-a treia reprezentație, în limba română.
O altă recalibrare, spre mulțumirea spectatorilor, a programului inițial, este că spectacolul sloven «a doua oară» va avea două reprezentații în 29 mai, de la ora 15 și de la 17, ambele în Sala Studio. Acest performance solo scris, regizat și jucat de Simona Semenič este susținut de artistă simultan în limbile română, engleză și maghiară pentru audiența TESZT.
Spectacolul «7 Promises», creat și jucat de Davis Freeman și Jerry Killick, producție Random Scream Bruxelles, va fi susținut în 28 mai, de la ora 22, nu în sala Studio, ci în Sala Mare a Teatrului Maghiar, pentru că show-ul despre cei doi activiști ecologiști care cer publicului să transforme spusele lor în acțiuni este deja în top-ul alegerilor spectatorilor TESZT. Spectacolul este jucat în engleză, cu interpretare simultană în română și maghiară”, informează organizatorii cu privire la modificările aduse în program.
Ioana NICOLESCU