În perioada 27 august-1 septembrie 2015, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara dedică șase seri de reprezentații ale piesei „The Smooth Life” („Trai pe vătrai”), ce vor avea loc în fața unui public de numai opt spectatori, în Sala „Studio”. Este vorba despre un spectacol cu păpuși, un one-man show documentar, precum și un atelier de gătit și o oră de servit cina în sânul familiei lui Husam Abed – un palestinian născut și crescut într-o tabără de refugiați.

„Trai pe vătrai” durează 60 de minute, se joacă în limba engleză, dar va fi tradusă în maghiară și română. Vor avea loc câte două reprezentații pe zi, de la ora 17, respectiv 20, iar cea din 1 septembrie va începe la ora 19.

Spectacol al Teatrului de Păpuși „Dafa”, „Trai pe vătrai” este regizat și jucat de Husam Abed, scenografia îi aparține lui Réka Deák, iar dramaturgia o semnează Marek Turošík. Husam Abed  este păpușar, muzician și asistent social, care își împarte viața între Amman (Iordania) și Praga (Republica Cehă). El a înființat Teatrul de Păpuși „Dafa” pentru refugiații din Baqa’a, Amman.

Biletul la spectacol costă 20 sau 10 lei (reducere pentru pensionari și studenți) și poate fi achiziționat fie online, fie de la casieria Teatrului Maghiar (de luni până vineri, între orele 16-19, sau cu o oră înaintea fiecărei reprezentații).   

A. V. STOICA