În 2015, „Street Delivery” – dedicat urbanismului, arhitecturii și artelor – îi va învăța pe timișoreni ce înseamnă să fii responsabil față de mediu, alături de evenimente precum teatru, proiecție de scurtmetraje și ateliere creative. Cea de-a IX-a ediție, cu tema „Amprenta de carbon” se va desfășura în perioada 12-14 iunie, de la ora 15:30, pe Bulevardul C. D. Loga, de la Rene Brasey și până la Ludwig van Beethoven. Institutul Francez din Timișoara este gazdă pentru o parte dintre suprizele pregătite, iar „Lightwave Theatre” și „Untold Motion” sunt printre invitații speciali.
Raluca Feher și Iulia Tănase își vor lansa cele mai noi cărți – „America dezgolită de la brâu în jos 2” și „Teoria tăcerii”. Grădina de la Institutul Cultural Francez îți va deschide și ea porțile pentru eveniment, iar sâmbătă toată lumea este invitată la „cafea cu jazz”, pe acorduri de „Sebastian Spanache Trio”. De la carte la teatru gestual sau dans nu e decât un pas, astfel că printre invitații speciali vor fi Baczó Tünde& Cári Tibor, „Lightwave Theatre” și „Unfold Motion”. În ultima zi a evenimentului, copiii și părinți sunt invitați la „Capra cu trei iezi”, cu păpuși pe mână de tip bi-ba-bo şi wayang, înveşmântate în strai popular. Fiecare seară aduce și concerte ale unor artiști precum: Alina Manole Trio, Ana-Cristina Leonte Quintet, Toulouse Lautrec și „Fine It’s Pink”.
De la mic la mare, cu toții sunt invitați la „Biblioteci în aer liber”, eveniment care face parte din ediția 2015 a „Street Delivery”. Timp de două zile, biblioteca va fi mutată afară pentru iubitorii de lectură, iar organizatorii vor pune la dispoziție o mulțime de reviste, benzi desenate și cărți. Evenimentul va avea loc în curtea Insitutului Francez, în colaborare cu Centrul Cultural German. Doritorii sunt așteptați pe 12 iunie, între ore 15:30-19,  și pe 13 iunie, între orele 11-18.
Intrarea este liberă.
„Street Delivery” a fost inițiat în 2006 de Ordinul Arhitecţilor din România şi Fundaţia „Cărtureşti”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Casei de Cultură. Evenimentul susține candidatura Timișoarei pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.
Alexandru Virgil STOICA