Proiectul cultural „Etnosculptura”

    În perioada 26 mai – 18 iunie 2015, Institutul Francez din Timișoara (bd. C.D.Loga nr.46) va găzdui expoziția „Avant Brâncuși [brɨnkuʃi]”, care prefigurează lumea formelor brâncușiene într-un melanj cultural româno-francez. Iubitorii de frumos sunt invitați  marți, de la ora 19:00, la vernisajul care va fi completat de de un recital de flaut al muzicianului Vlad Alecsandru Colar, cu piese din creația lui Dinu Lipatti și a compozitorului timișorean Gabriel Mălăncioiu.
Proiectul culturalv „Etnosculptura” se află la al patrulea eveniment public, după  expozițiile „Înainte de Brâncuși” (Galeria TRIADE, 2013), „10 Meșteri” (Filarmonica BANATUL, 2014) și „Mecanismele nedescoperite de Leonardo” (Galeria PYGMALION, 2014).
    În spirit brâncușian, suportul lucrării face parte din compoziție și este creat din bârne de lemn salvate din cazarma Iosefina. Artistul Mihai Corneliu Donici a debutat expozițional în 1975, la Casa Studenților din Timișoara. „Brâncuși este artist francez de origine română, cum se afirmă în spațiul cultural francez, sau este artist  român afirmat în atmosfera fertilă a începutului de secol XX din Paris? Artefacte din cultura populară românească, obiecte de lemn care și-au pierdut utilitatea, dar păstrează urma meșterului, șlefuite în zeci de ani de folosire, sunt asamblate sau puse în situația de a prefigura lumea formelor brâncușiene, prin tehnica «ready made»”, transmite artistul.
În iunie 2015, expoziția ”Avant Brâncuși [brɨnkuʃi]” va fi itinerată la Muzeul de Artă Târgu-Jiu, Centrul Cultural Constantin Brâncuși.
Alexandru Virgil STOICA

Programul de vizitare a expoziției va fi următorul:
Luni – Vineri: 10.00 – 20.00
Sâmbătă: 10.00 – 14.00
Duminică: Închis