Recenzia soundului timişorean din ultimul an s-a adunat în compilaţia marca Made in TM pe anul 2015, care a fost lansată vineri, 22 mai, de la ora 20, la Grădina de Vară de la Cafeneaua D’arc. Evenimentul a fost marcat de concerte şi de afterparty cu artişti care se regăsesc pe CD.
Lansată la iniţiativa AnonimTM şi cu sprijinul iniţial al cafenelei Van Graph, compilaţia adună încă din 2009 muzica compusă de trupele, dj-ii şi producătorii timişoreni într-un mix care oglindeşte mişcarea din oraş. Anul acesta compilaţia CD-ului adună 27 de piese definitorii pentru muzica timişoreană.
Anonim TM în frunte cu Dudu au adunat artiştii pentru a face o producţie muzicală locală. El ne explică cum stă treaba cu artiştii locali şi ce înseamnă Anonim TM.
" Made in TM este o platforma pentru mobilizarea comunitatii locale, si de 2 ani deja impulsioneaza mişcarea creativă timişoreană. Pentru noi e important să generăm energie pozitivă în oraş şi să facem lucrurile să se întâmple. Timişoara are valori când vine vorba de muzică şi a avut întotdeauna. Underground sau nu, multa vreme era o certitudine că asculţi ceva original şi de calitate când aveai în faţă un concert cu trupe timişorene. Trupe şi oameni care fac muzică bună există şi astăzi în oraş şi nu sunt puţini.
AnonimTM a început acum 7 ani un proiect, la început în colaborare cu cafeneaua Van Graph, o compilaţie care să facă recenzia soundscape-ului timişorean. La început pe CD au fost prietenii noştrii, pentru că ştim foarte mulţi muzicieni. Astăzi nu mai trebuie să cerem de la nimeni piese explicit. Compilaţia iese sub brandul Made in TM de anul trecut deja şi putem spune ca a ajuns la maturitate. De la an la an se vede cu ochii că mişcarea creşte şi în intensitate şi în calitate.
CD-ul este ambalat într-un pachet unic, este manufacturat, cu designul celor de la Synopsis. Se distribuie gratuit într-un numar limitat de exemplare, din cheltuiala proprie a Made in TM. Ne bucurăm ca artiştii selectaţi pot fi ascultaţi în acest fel de multă lume şi pot avea o şansă mai departe în drumul lor."
La lansare va cânta aşadar unplugged în curte la D'arc The Case, Sonatic, Mere şi Calin Lupu. Afterparty-ul vine de la AnonimTM în cafenea, cu dj Seba1394 şi Phobe1, plus Newgotti şi Mighty Boogie prezenţi şi ei cu piese pe CD. Compilaţia va fi distribuită la lansare gratuit, în tiraj limitat.
Piesele incluse pe compilaţia Made in TM 2015 sunt Burning Table – „Silence”, Methadone Skies – „Eclectic Electric”, Grave for Sale – „Angry Surfer”, Mere – „Marte”, Poşta Mare – „Nu păstraţi liniştea”, Aim – „Ascult”, Blight – „Rootless Bloom”, Implant Pentru Refuz – „M.”, Anima Draconis – „No Return”, Malvina feat. Beck Corlan – „Find your center”, One Lion – „Divided”, Newgotti – „Get that $$”, Mighty Boogie – „Rodeo Riddim”, Beepo – „Silicone Valley”, Shanyio feat. Dan Zibarov – „Meditaţie”, BRUM – „Today”, Sean Norvis feat. Kp London & Irina – „Reborn Babilonia”, Mike F. feat. winchILL and Porcelaine – „Positive”, Makunouchi Bento – „Mariner’s staircase swing”, Caius Hera – „Fantasia I”, Misguided – „Fortress”, Călin Lupu – „Calling out your name”, Thy Veils – „Embrace”, Sonatic – „Black angel”, The Weekend Band – „Undress To Kill”, The Case – „Tumbleweed” şi The Wizzards – „Cea mai frumoasă zi”.
Andreea VASILESCU