Doina Ruști, scriitoarea contemporană care trăiește la București, a ales și orașul de pe Bega în turneul de lansare al noului său roman, „Manuscrisul fanariot”.
Robert Șerban și Victor Gingiu – ast. univ. la Secţia de Textile a Facultăţii de Arte şi Design din cadrul Universităţii de Vest din Timișoara și cel care a realizat coperta cărții – au participat la evenimentul de la Librăria „Cartea de Nisip”.
„Eu văd Timișoara ca un oraș cosmopolit și, deși observ schimbările, văd ceea ce vedeam în tinerețe. «Manuscrisul fanariot» este o operă de arheologie, printre diverse manuscrise și cărți. Povestea aproape că se topește și începe să curgă în acest labirint extraordinar printre care am trecut în atelierul de creație, până să scriu romanul. Scrisul este o moștenire, în familie aveam multe persoane cu structură epică, adică răspundeau cu multe cuvinte la orice întrebare încât totul se transforma într-o poveste. Încă din primele clase de școală m-am apucat să scriu. Întotdeauna, impactul emoțional este hotărâtor. În fiecare clipă a vieții mele mă întâlnesc cu câte o intrigă. Dacă acel conflict intră în sufletul meu, cu siguranță voi scrie despre tema respectivă, fără să mă gândesc dacă este la modă sau dacă s-a mai scris. Într-o operă artistică, întotdeauna este vorba despre autor, despre elementul biografic. Scrisul este un joc extraordinar de fain”, a spus scriitoarea contemporană Doina Ruști.
Alexandru Virgil STOICA