Duminică, între orele 9-16, are loc a doua ediție a Timișoara City Marathon, în cadrul căruia vor fi șase curse de alergare cu dificultate diferită, organizate pe trasee cu valoare istorică, turistică și de conectare cu trecutul orașului.

Inspirat de descălecatul prințului Eugeniu de Savoya în cetatea Timișoarei, evenimentul aduce în atenția publicului un moment istoric care a marcat evoluția comunității și a orașului. Participanții sunt invitați să fie cavaleri, prinți, soli și să trăiască împreună experiența comunității, având în viitorul apropiat un context favorabil pentru un nou moment istoric: Timișoara - Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

Startul cursei de maraton se va da în apropierea localității Otelec, pe pista de biciclete de pe malul canalului Bega, la un kilometru de granița cu Serbia. Participanții vor avea la dispoziție 5 ore și 30 de minute să ajungă în Piața Libertății. Celelalte curse se vor desfășura pe trasee din Timișoara, în zone istorice și cu traversarea unor parcuri.

La cursa de doi kilometri sunt invitați să se înscrie familii cu copii, persoane fără antrenament fizic, dar interesate să sprijine evenimente care își propun să coaguleze comunitatea.

În 2017, ediția-pilot a evenimentului Timişoara City Marathon a fost organizată pornind de la tema Cucerirea Cetăţii Timişoarei de către prinţul Eugeniu de Savoya.

Evenimentul sportiv este organizat de Asociația Club Sportiv Alergotura. (A.B.)