Asociația Mariana Drăghicescu și TVR Timișoara organizează în perioada 18-20 septembrie 2020, cea de-a XVIII – a ediție a Festivalului-Concurs Național de Interpretare Vocală „Mariana Drăghicescu”.

În urma preselecției care a avut loc în data de 10 septembrie, din cei 33 de concurenţi înscrişi, juriul a selectat 14 finalişti, aşa cum este prevăzut în regulament. Concursul propriu-zis va începe vineri, 18 septembrie – ziua de naştere a Marianei Drăghicescu, în Parcul Rozelor din Timișoara, la ora 19.30. În partea a doua a spectacolului publicul se va întâlni cu interpreții Carmen Popovici Dumbravă, Maria Butilă, Stana Stepanescu, 

Ciprian Pop, Doriana Talpeș, Dan Necșa, Iasmina Iova, Ioan Surdu și cu soliști instrumentiști ai Ansamblurilor „Banatul” din Timișoara, și „Semenicul” din Reșița.

Sâmbătă, 19 septembrie, finaliștii festivalului participă la excursia tematică „Pe urmele Marianei Drăghicescu”, pentru a descoperi cultura și tradițiile Banatului montan.

Duminică, 20 septembrie, ora 13, va avea loc, la Bogâltin, Cornereva – Caraș Severin, Gala Laureaților. 

Vor cânta Liliana Laichici, Dana Gruescu, Ana Maria Ion Oprișan, Luciana Ene, Vasile Conea, Daniel Pop și Ioan Surdu.

Acompaniamentul festivalului – Orchestra Ansamblului Profesionist „Banatul” din Timișoara, dirijori Sebastian Roșca și Mădălin Luca.

Invitațiile se găsesc la Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, str. Miron Costin nr. 2.

Evenimentul va fi înregistrat de TVR Timişoara pentru TVR3 şi TVRMoldova şi se va transmite în direct online, pe paginile de facebook Pro Datina şi Asociaţia Mariana Drăghicescu. (I.N.)