În preajma începerii noului an școlar, Administrația Națională „Apele Române” (ANAR), împreună cu cele 11 Administrații Bazinale de Apă (ABA), a încheiat prima ediție a concursului „Descoperă Dunărea”. Au fost acordate 75 de premii, din care jumătate vor ajunge la copii proveniți din zonele defavorizate. În acest fel, Administrația Națională „Apele Române” vine în sprijinul lor în procesul pregătire a noului an școlar și le acordă premii în rechizite școlare (ghiozdane, penare, caiete).

Printre câștigători se află și școlari din județele Timiș și Caraș-Severin, rezidenți ai spațiului hidrografic Banat, care prin inteligența și creativitatea lor au realizat tablouri din elemente naturale și reciclabile deosebite, care au emoționat și impresionat publicul care i-a votat. La secțiunea „Creație”, școlarii noștri, cu vârste între 6 și 13 ani, au avut unul sau mai mulți reprezentanți pentru fiecare premiu acordat. Este de notat că premiul I merge la Izabela, în comuna Coronini (jud. Caraș-Severin), iar premiul special pentru desen merge la Maia, din municipiul Reșița.

Câștigătorii pot fi vizualizați pe pagina de facebook a ANAR sau pe cea a concursului „Descoperă Dunărea”.

În mod deosebit, juriul alcătuit din echipa de proiect a premiat folosirea elementelor din natură, realizarea unor creații deosebite în mediul natural sau aplicarea unor elemente naturale în creație, precum și gradul de inedit și spectaculos al abordării. La toate secțiunile, juriul a apreciat implicarea concurenților, imaginația și mesajul pe care l-au transmis prin

lucrările lor.

Toți copiii participanți ai primei ediții vor primi prin email o diplomă în format electronic. Premierea s-a realizat pe baza numărului de voturi obținute pe facebook, corelat cu un punctaj acordat de către juriul constituit din echipa de proiect. Din bugetul propriu al ANAR, sunt acordate 50 de premii pentru patru secțiuni din concurs (Ateliere, Artă în natură, Clip video și Fotografie/Desen) și alte 25 de premii speciale.

„Descoperă Dunărea” este replica națională a concursului internațional Danube Art Master care, din vara acestui an, a devenit un proiect de implicare și conștientizare socialăl online, organizat de către Administrația Națională „Apele Române” prin pagina de facebook „Descoperă Dunărea”. (I.N.)