În data de 11 noiembrie 2020, Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) împlinește 100 de ani de la înființare. Cu această ocazie universitatea lansează o provocare elevilor (potențiali viitori studenți), studenților, cadrelor didactice și absolvenților: să-și exprime propria viziune, creativă, asupra Politehnicii, în cadrul concursului de desen/schițe și fotografie „Politehnica prin ochii mei”. Concursul a demarat în data de 1 septembrie, iar valoarea totală a premiilor acordate este de 10.000 de lei.

Competiția se desfășoară pe două secțiuni – desen/schițe și fotografie - și încurajează exprimarea prin schițe, desene sau fotografie a propriei viziuni asupra UPT în an aniversar. Organizatorii își doresc o interpretare cât mai creativă, diversă și liberă a acestei tematici. 

Regulamentul concursului și formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul www.upt.ro și pe pagina de Facebook dedicată competiției - https://www.facebook.com/Politehnicaprinochiimei/, unde sunt publicate toate detaliile despre eligibilitate și condițiile de participare.

Secțiunea desen/schițe este dedicată elevilor și studenților, care sunt încurajați să exprime propria viziune asupra Politehnicii timișorene prin intermediul unei lucrări în creion grafit, format A3, pe care să o transmită, fie personal, fie prin poștă/curier la Biblioteca UPT, Bd. Vasile Pârvan nr. 2B, Timișoara, cod 300 223, jud. Timiș, împreună cu formularul înscriere, completat și semnat.

Secțiunea fotografie se adresează elevilor, studenților, cadrelor didactice și absolvenților UPT, care sunt provocați să trimită maximum trei fotografii care să se încadreze în tematica menționată (în format JPG, cu o rezoluție de minim 2000 de pixeli pe latura lungă, iar dimensiunea totală să nu depășească 15 Mb), împreună cu formularul de înscriere, online, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Pentru ambele secțiuni, termenul limită de transmitere (data poștei în cazul secțiunii de desen/schițe) este 20 octombrie 2020. 

Lucrările vor fi evaluate de câte un juriu de specialitate pentru fiecare secțiune, după cum urmează:

- Secțiunea desen/schițe - Grigore Arbore Popescu - director Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică – Veneţia, conf.dr. George Păunescu, artist plastic - Universitatea București, as.dr.arh. Drăgan Dragomir - Președinte OAR filiala Timiș, lect.dr.art.pl. Vlad Ardeleanu – Facultatea de Arhitectură și Urbanism, lect.dr.arh. Cristina Maria Povian - Facultatea de Arhitectură și Urbanism;

- Secțiunea fotografie - Conf.dr.arh. Cătălina Bocan - Facultatea de Arhitectură și Urbanism a UPT, lect.dr.ing. Ciprian Dughir - Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, Constantin Duma - Agerpress, as.dr.arh. Ovidiu Micșa – Facultatea de Arhitectură și Urbanism, Lucian Ronkov - Biroul imagine UPT.

După jurizarea lucrărilor, se vor acorda premii și mențiuni în valoare totală de 10.000 de lei. În cazul secțiunii de fotografie vor fi acordate și premii de popularitate, în baza voturilor online, pe pagina de Facebook, unde vor fi publicate toate lucrările transmise. Rezultatele finale se vor anunța în data de 11 noiembrie 2020, când se împlinesc 100 de ani de la înființarea Politehnicii, ocazie cu care va fi organizată și o expoziție ce va reuni toate lucrările transmise. (I.N.)