Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) a început derularea proiectului de responsabilizare socială „Descoperă Dunărea”. Acesta se desfășoară la nivel național și este coordonat de Administrația Națională „Apele Române”. Scopul proiectului este acela de a stimula copiii și adulții să petreacă cât mai mult timp în natură, lângă un curs de apă, lac sau la malul mării, creând opere inedite, care ulterior vor fi premiate.

În cadrul proiectului, care se desfășoară online, prietenii naturii sunt invitați să participe la un concurs inedit. Acesta se adresează tuturor copiilor de vârstă școlară din România, dornici de aventură în natură.

Participanții trebuie să creeze un tablou sau un personaj preferat folosind crengi, bețe, pietre, frunze sau materiale reciclabile precum hârtie, sticlă sau plastic, lângă un curs de apă, un lac sau chiar pe malul mării. După fotografierea lucrării, pozele vor fi trimise pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., împreună cu numele autorului, vârsta și localitatea de reședință.

Imaginile vor fi postate ulterior pe pagina de facebook „Descoperă Dunărea". Primele cincizeci de imagini aflate în top-ul aprecierilor vor fi răsplătite cu ghiozdane complet utilate. Termenul limită este 11 septembrie, însă cu cât vor fi trimise mai repede lucrările, cu atât vă vor crește șansele de a strânge mai multe aprecieri.

 Așa cum Dunărea adună 120 de cursuri de apă, la fel și proiectul “Descoperă Dunărea” își propune să adune ideile și inițiativele tinerilor din toată țara.

Momentan, la nivelul județului Timiș, proiectul este susținut prin implicare și mediatizare de Asociația CRIES, din Timișoara. ABA Banat așteaptă și alți susținători din regiune, care să-și manifeste și în acest mod grija față de mediu și apă.

„Descoperă Dunărea” este un proiect inspirat de evenimentul ”Danube Art Master”, inițiat de Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunărea. Evenimentul, aflat la a opta ediție, este organizat la nivelul celor zece țări dunărene și anume: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, România, Bulgaria, Republica Moldova și Ucraina. 

Ioana N.