O nouă finanțare importantă pentru Spitalul Județean Timișoara a fost aprobată de Consiliul Județean Timiș (CJT), în urma unei rectificări bugetare. Astfel, totalul sumelor alocate de CJT pentru investiții în unitatea sanitară se ridică, în 2020, la peste 24 de milioane lei, un record față de anii anteriori, adăugând aici și banii alocați unității sanitare în lupta împotriva noului coronavirus.

Conform autorităților județene, cea mai mare sumă - 2 milioane lei, merge către reamenajarea secției de urologie și ATI transplant renal. De asemenea, 220.000 de lei sunt destinați amenajării unui compartiment de oncologie în cadrul spitalului.

Ultimii patru ani au fost extrem de benefici pentru Spitalul Județean. Am asigurat fonduri importante pentru modernizarea acestuia. Suntem conștienți de faptul că unitatea sanitară este de o importanță strategică pentru întreaga regiune. Avem astfel o responsabilitate majoră atât pentru timișeni, cât și pentru județele vecine, investind practic în cea mai mare și dezvoltată unitate spitalicească din vestul României, spune președintele CJT, Călin Dobra.

O altă investiție importantă pe fonduri europene, în valoare de 200.000 lei, este achiziționarea a opt containere necesare pentru derularea activității medicale a Unității de Primiri Urgențe, în momentul în care clădirea actuală va intra în modernizare, extindere și dotare. (I.N.)