Cantitatea de lapte din programul "Laptele și cornul" care a rămas nedistribuită, urmare a întreruperii cursurilor școlare din cauza pandemiei cu virusul SARS-CoV-2, a fost donată organizației Crucea Roșie Română Filiala Timiș. 

"Începând de săptămâna trecută, Instituția Prefectului – Județul Timiș a venit în sprijinul organizației Crucea Roșie Română Filiala Timiș pentru distribuirea unei cantități de lapte către persoanele defavorizate, copiii din familii cu stare materială precară, căminele pentru persoane vârstnice sau altor persoane aflate în situații dificile, spitale etc.  din județul Timiș. Prin adresa 6431 din 09 iulie 2020 Instituția Prefectului – Județul Timiș a transmis către toate primăriile din județ solicitarea de a ne comunica numărul persoanelor, din categoriile mai sus menționate, aflate pe raza localității lor precum și cantitatea necesară de lapte.

Menționăm că este vorba de o cantitate de 485.000 unități lapte școlar  SIM 200ml,1,8%, cu termen de valabilitate 15 respectiv 30 iulie", au precizat reprezentanții Prefecturii Timiș.

Până în prezent Crucea Roșie Română Filiala Timiș a distribuit deja aproximativ 320.000 de unități lapte școlar către spitale, cămine pentru persoane vârstnice și primării din județul Timiș.

De asemenea încă 16 primării au răspuns apelului și au solicitat un număr de 62.235 unități lapte școlar, urmând ca distribuția acestuia să se facă în cursul săptămânii viitoare. 

 

Ioana N.