Circa 800 de persoane, locuitori ai satului timișean Silagiu, situat la 4 km de Buziaș, vor avea apă sigură la robinet, 24 de ore pe zi, grație unei investiții finalizate recent de Aquatim. 

Rețeaua nouă de distribuție, în lungime de 12,8 km, acoperă toate străzile din Silagiu, o localitate fără sistem centralizat de alimentare cu apă până acum. Apa potabilă este adusă din Buziaș, printr-o conductă de aducțiune de circa 2,5 km lungime, amplasată de-a lungul drumului județean de legătură cu această localitate. 

„Au fost realizate și 275 branșamente de apă, prevăzute cu cămine de apometru, complet echipate, iar pentru conectarea la noua rețea, locuitorii din Silagiu se pot adresa sucursalei Aquatim din Buziaș, de pe str. Bisericii nr. 6B (tel. 0256 321 051, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.) sau reprezentantului local al companiei de apă (telefon 0757 574055).

Pentru avizul tehnic, ce se eliberează gratuit, și încheierea contractului cu compania de apă, sunt necesare o cerere tipizată, un extras CF al imobilului și o copie a actului de identitate, pentru persoane fizice. Persoanele juridice trebuie să prezinte certificatul de înregistrare, precum și cel de înregistrare în scopuri de TVA. Salariații Aquatim vor oferi clienților suportul necesar în pregătirea documentațiilor”, transmite Aquatim. 

Lucrarea, în valoare de 2,3 milioane de lei, a fost realizată de firma Complet Instal Construct SRL și mai cuprinde, pe lângă rețeaua propriu-zisă, gospodăria de apă, adică două rezervoare de înmagazinare, de 60 mc, o stație de pompare și o instalație de dezinfecție cu hipoclorit de sodiu. (I.N.)