Ministerul Educației și Cercetării a aprobat suplimentarea Planului de școlarizare al județului Timiș cu două clase (56 de locuri) la nivel postliceal, forma de zi, cu domeniul de pregătire Sănătate și asistență pedagogică, la Colegiul Național Ana Aslan din Timișoara. Decizia a fost luată în urma demersurilor Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Timiș și Instituției Prefectului. 

„În sprijinul solicitării a fost menționat faptul că la nivelul unităților de învățământ preuniversitar din județul Timiș nu au mai existat clase de nivel postliceal cu finanțare de la bugetul statului începând cu anul școlar 2015 - 2016, fiind precizat faptul că în contextul actual, când sistemul sanitar se confruntă cu un deficit de cadre medicale este necesară înființarea acestor clase. 

Totodată, s-a precizat faptul că având în vedere numărul mare de unități spitalicești din județul Timiș, de furnizori de servicii medicale clinice și paraclinice, precum și de cabinete de medicina familiei se impune existența și a învățământului postliceal pentru pregătirea personalului medical mediu”, au transmis reprezentanții Instituției Prefectului. (I.N.)