„Arad – Timișoara la pas” este un eveniment aflat la a doua ediție, pornit din dorința de a lega cele două orașe ale Banatului printr-un lanț de pași, promovând turismul sportiv, mișcarea și un stil de viață sănătos prin mersul pe jos. Acesta se va desfășura în data de 10 iulie.

Sunt multe zicale referitoare la mersul pe jos: unii spun că mersul pe jos face piciorul frumos, alții spun că mersul pe jos înseamnă mișcare, deci sport, medicii spun că mersul pe jos creşte tonusul şi forţa de contracţie a muşchiului cardiac, previne diabetul zaharat, stimulează sistemul nervos, întărește oasele, previne cancerul de colon și întărește imunitatea. 

De aici s-a născut și ideea de a merge pe jos de la Arad la Timișoara. 

„După ce în 2019 am organizat prima ediție a acestui eveniment, la cererea participanților am decis să organizăm și a doua ediție și ne dorim să avem mai mulți participanți decât la ediția precedentă.

Scopul acestei plimbări este acela de a realiza 50.000 de pași într-o zi de către 100 de persoane, de a inspira oamenii să facă mișcare, de a oferi posibilitatea pentru cinci IMM-uri de a se promova”, transmit organizatorii evenimentului.

Anul acesta, din cauza situației create de starea de alertă, întalnirea la zona de start cu toți participantii nu va mai avea loc. Fiecare participant va urma traseul individual sau cu prietenii, kilometri find contabilizați pe aplicația fiecărui participant în parte, înregistrați mai apoi prin link-ul de mai jos, astfel alcătuindu-se un clasament virtual. Nu este obligatoriu ca participanții să parcurgă traseul menționat, fiind suficient să facă dovada parcurgerii numărului de kilometrii în limita de timp, pe orice traseu.

Probele cuprind trasee cu o lungime de la 50 la 200 de kilometri.

Toți cei care vor finaliza în timpul stabilit proba la care s-au înscris, vor primi o medalie. 

Înscrierile se pot face până la data de 6 iulie.

Formularul de înscriere este disponibil la adresa http://euro-mediu.ro/, iar formularul pentru înregistrarea kilometrilor parcurși, la adresa https://forms.gle/xqUUvJSz2rwzPiij8

„Arad – Timișoara la Pas” este organizat de Asociația Euromediu.

Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina de Facebook dedicată evenimentului. (I.N.)

 

Ioana NICOLESCU