Odată cu liberalizarea pieței de gaze naturale, de la 1 iulie, orice consumator casnic are dreptul să îşi schimbe furnizorul prin alegerea unei oferte din piața liberă. În acelaşi timp, consumatorul are şi dreptul la o informare corectă pentru a alege oferta care se potrivește cel mai bine nevoilor sale.

Potrivit E.ON, unul dintre principalii furnizori de gaze naturale din țară, există câteva aspecte importante pe care consumatorii trebuie să le aibă în vedere atunci când analizează oferta primită din partea unui furnizor și anume: citirea cu atenţie a conținutul tuturor documentelor puse la dispoziţie; nu este recomandată semnarea documentelor dacă lipsesc informații (prețuri transparente cu toate componentele incluse, termene de plată, valori taxă de reziliere etc.) sau există câmpuri necompletate; la compararea ofertele furnizorilor, trebuie acordată atenție prețurilor de furnizare publicate, durata ofertei și condițiile în care prețurile din oferte pot fi modificate; verificarea accesului la servicii conexe, cum ar fi centre de relații clienți, portal online și aplicații mobile pentru gestionarea consumul și a facturilor, în măsura în care aceste facilități sunt importante pentru clienți; verificarea capacității operaţionale și financiare a furnizorului - este cea mai importantă calitate pentru a fi siguri că livrarea gazelor naturale este asigurată.

E.ON reamintește consumatorilor că furnizarea pentru clienții este garantată și după 1 iulie, în baza contractelor existente, în cazul în care aceștia nu optează până la finalul lunii iunie pentru una din ofertele din piața liberă. 

Pentru a fi la curent cu oferta E.ON, consumatorii pot consulta site-ul companiei, www.eon.ro sau pot contacta compania prin e-mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. ori telefonic la 0800 800 366 / 0800 800 900 (numere gratuite, apelabile din orice rețea).

Pentru mai multe informații despre piața de energie, inclusiv despre liberalizarea pieței gazelor naturale, puteți consulta site-ul https://despre-energie.ro. (I.N.)