Marți, 23 iunie, au fost raportate 214 noi cazuri de infectare cu COVID-19. Mai puține decât în ultimele cinci zile, însă a crescut numărul pacienților în stare gravă. Medicul timișorean Dorel Săndesc, Președintele asociației de Anestezie și Terapie Intensivă din România, spune că situația se prezintă astfel din cauza celor care nu respectă regulile de prevenție. 

„Evoluția naturală a acestei epidemii este spre scădere, spre stingere. Dar comportamentul populației, nerespectarea regulilor simple de prevenție nu fac decât să resusciteze, să dea oxigen unei epidemii care altfel s-ar stinge mai repede. 

Sunt convins că un comportament corect ar putea duce la stingerea, poate nu dispariția, dar stingerea până la un nivel foarte scăzut a numărului de pacienți. Iar faptul că avem în continuare 200 de pacienți la Terapie Intensivă este un lucru serios. 

200 de oameni se zbat între viață și moarte și, aproape sigur, din păcate, foarte mulți dintre ei nu vor supraviețui”, a afirmat Dorel Săndesc, citat de Digi24

În secțiile de terapie intensivă ale spitalelor din țară erau, până miercuri, 24 iunie, 200 de bolnavi cu COVID-19. Până la această dată nu s-a înregistrat niciun caz nou în județul Timis. Numărul total de  îmbolnăviri din România a urcat la 24.505, iar 1.539 de oameni au murit, de la începutul pandemiei. (I.N.)